One är ett danskt webbhotell som funnits sedan 2002, och har sedan sin start vuxit sig oerhört stark på den europeiska marknaden. One passar dig som vill driva en hemsida och samtidigt ha tillgång till support dygnet runt, året om, på mängder av olika språk.

one-com – Billigt Webbhotell!

One är ett webbhotell som etablerades 2002 i Danmark, One har idag tagit steget ut på den europeiska marknaden och är en av de ledande aktörerna gällande domännamn och webbhotell. One har ett oerhört stort kundnät med hela 700.000 kunder i 149 länder, vilket har gjort att även deras medarbetarbas har vuxit. Hela 120 stycken är anställdas hos One där de tillsammans jobbar för att bli ännu bättre. 

One har precis som alla webbhotell utformat olika sorters paket för olika sorters användare, i och med att beroende på vad just du har för behov och önskningar så skiljer sig behoven. Och på One är det enda som skiljer paketen åt priset samt hur många GB du får tillgång till. I alla tre får du fri trafik, obegränsat antal med e-mailkonton, daglig backup, virus- och spamfilter, bland annat. Du har möjlighet att välja 3GB utrymme, 10GB eller 25GB där 25GB är det dyraste alternativet. Något som dock är den negativa biten med One är det faktum att One och deras webbhotellspaket inte erbjuder addon domäner, vilket självklart blir negativt för den eller de som vill driva flertalet hemsidor på ett och samma webbhotellskonto.

Ytterligare något som försämrar One.com är att de kräver att du skaffar ett webbhotellskonto via dem för att kunna registrera ett domännamn, vilket innebär att du inte enbart kan köpa ett domännamn via One.com och sedan enkelt peka om namnservrarna till ett annat webbhotell. Detta innebär också att om du är kund hos dem och sedan vill byta till ett annat webbhotell så blir processen aningens komplicerad. Du kan inte bara peka om namnservrarna till ditt nya webbhotell, eftersom One, tillskillnad från de flesta andra webbhotell, kräver att ditt nya webbhotell först ska ta över ditt domännamn. 

Vad som dock höjer One är deras fantastiska kundsupport, de är tillgängliga 24 timmar om dygnet 365 dagar om året. Deras support går att ta del av på såväl svenska som engelska, danska, tyska, holländska, franska, norska och italienska. Deras utvecklings- och supportavdelningar är placerade i Dubai och Danmark, och One räknar med att de varje månad besvarar mer än 90 000 förfrågningar, vilket är en indikation på hur väl deras support faktiskt fungerar, och faktum är att den inte bara fungerar, utan det blir sällan några fel, trots att all support sker via e-post.

Slutligen kan One sammanfattas som en webbhotelltjänst som är precis lagom bra för de flesta, det vill säga, de som i regel inte bygger mängder av hemsidor och sällan byter webbhotell. Om du däremot vill driva flera hemsidor genom samma webbhotellskonto samt om du vet med dig att det kan finnas risk för att du senare vill byta webbhotell, kan det vara till din fördel att välja något annat webbhotell.