Sammanfattning av vecka 12!

Prenumeranter av Mjukvara.se RSS-flöde märker att jag på sistone satsat på lite mer kvalitativa artiklar. Så även förra veckan. Här kommer ett smörgåsbord av mer matiga IT-relaterade artiklar.

  • Songbird, en gratis Open source musikspelare, byggt på samma teknik som Firefox webläsare. Ladda ned den och gå igenom Mjukvara.se steg för steg kom igån guide.
  • Skapa en egen blog, gratis och på mindre än fem minuter. Steg för steg guide om hur du gör. Bara att sparka igång ditt bloggande
  • Drive-by-downloads. Ibland räcker det med ett felaktigt klick. Att du besökare fel websida så är din dator smittad med ngt du inte vill ha. Säkerhetsexperter uttalar sig om nya faror och vad du kan göra för att skydda dig.
  • Pusha.se är ett länkcomunity på nätet där man kan hitta intressanta länkar. Forumet är helt användargenerat, dvs det är användarna som lägger upp länkarna och det är användarna som röstar fram de mest populära länkarna genom att ”Pusha” en länk. Gå med och kolla vad jag lägger upp.
  • Man kan enkelt förbättra sin wordpress blogg genom att lägga till Pluggins, dvs små färdiga program som gör olika saker. Denna artikel om wordpresspluggins visar dig hur du lägger till dem och berättar vilka Mjukvara.se gillar.
  • PC-decrapifier är en programvara som städar bort onödiga program från din nya dator(gamla också). Hos Mjukvara.se kan du ladda ned programmet och hitta en steg för steg guide om hur du gör.
  • Windows Sök är en programvara som Microsoft utvecklat för att göra det snabbare och lättare att hitta filer lokalt på din dator. Mjukvara.se visar hur du installerar det och hur du använder det
  • Ta reda på hur din hårddisk mår? Mår den inte så bra kan det vara ett bra tillfälle att köpa en ny. Mjukvara.se visar hur du tar tempen på din hårddisk och vi tipsar lite om hur du gör för att enkelt byta hårddisk
  • Netbooks kallas små populära mini-pc:s. Mjukvara.se har skrivit en köpguide för dessa små populära datorer.

Vad händer mer därute i bloggosfären?
Tkj har snöat in på OneSwarm, ett fildelningsnätverk där man lättare kan vara anonym.
Din-It-Kuskap skriver också om Netbooks
Softype skriver om Groveshark, ett alternativ till Spotify
Vad kommer då hända i veckan? Även denna veckan kommer gå i innehållets tecken. Jag har mycket mer innehåll som skall ut. Jag planerar också att göra en stor guide över studentrabatter för programvaror och webapplikationer. Så för er företag som läser detta och vill vara med där med ert studenterbjudande, skicka mig ett mail med ert erbjudande så lägger jag upp det.