Apple Watch Ultra

Apple Watch Ultra är den senaste klockan från Apple och är även deras mest avancerade klocka hitills. Om du är på jakt efter en ordentlig uppgradering kan Apple Watch Ultra vara någonting som är väldigt tilltalande. Även om priset har gått upp med några tusenlappar finns det gott om nya funktioner som gör att detta blir förlåtligt.

Oavsett om du är någon som redan äger en Apple Watch Ultra eller om du är intresserad av att köpa din första modell är detta en text som kan vara väldigt hjälpsam i dina efterforskningar. I skrivande stund så kostar Apple Watch Ultra cirka 11 000 kronor och om du vill läsa mer ingående kring dess funktioner och liknande är det klokast att vända sig direkt till Apples hemsida.

Apple Watch Ultra är apples tuffaste klocka någonsin

Som namnet antyder så är Apple Watch ultra någonting över det vanliga. Klockan är speciellt framtagen för atleter och extremsportare och även om du kanske inte löper ultramaraton till vardags är det här en klocka som kan erbjuda en hel del intressanta funktioner. Klockan är väldigt snygg och har en lite annorlunda design jämfört med tidigare modeller. Klockan klarar av allting från tuffa tag till väder och vind och är en pålitlig hjälpreda under tuffa träningspass.

För vem kan Apple Watch Ultra passa?

Apple Watch Ultra är designad för de som kräver mycket av både sig själva och sin utrustning och är det bästa valet för den som tränar intensivt och ofta, eller som behöver en pålitlig smartklocka som klarar av det mesta. För den som enbart springer några gånger i veckan eller liknande finns det gott om andra klockor som kan erbjuda ett bättre alternativ när man ser till priset av Ultra.

Storleken och designen av Apple Watch Ultra

Apple Watch Ultra är betydligt större än tidigare varianter av Apples numera älskade klockserie. Detta är dels för att kunna få plats med så mycket information som det bara går på skärmen, men det är även ett resultat av att klockan numera har mycket fler funktioner än vad som tidigare har varit tillgängliga på Apple Watches. Boetten har en diameter på 49 millimeter, någonting som leder till att den tar upp mycket plats på handleden.

Skärmen är inte särskilt mycket större än tidigare varianter, men har fått en ökad kapacitet för ljusstyrka. Detta är någonting som gör att det blir enkelt att se information på skärmen även om man står i direkt solljus. Men storleken är inte allt när det kommer till utseendet. Även om man självklart ser att det är en Apple Watch det är frågan om har boetten fått en ny design som för många är väldigt tilltalande.

Är Ultra vattentät?

Ja, Apple Watch Ultra är helt vattentät. Där tidigare varianter enbart var vattentät för exempelvis duschen eller för simning på grunt vatten är det här en klocka som klarar av lite tuffare tag och hårdare vattentryck. Det finns dessutom en app som är specialutvecklad för att användas av dykare och du behöver inte oroa dig för att det kommer komma in vatten och skada hårdvaran.