Jämför webbhotell

Rykten på internet sprids fort, vilket både kan vara till för- och nackdel för företagen och konsumenterna på marknaden. Fördelen är att det skapar transparens exempelvis om en kund blir dåligt behandlad av ett företag, nackdelen kan å andra sidan vara att falska uppgifter om företag sprids och förs vidare, utan att verkligen ha någon substans. I denna artikel går vi till botten med vad Northguard är för ett företag. Låter det spännande? Läs då vidare här nedanför.

Företaget Northguard

Northguard är ett danskt bolag, placerat i Odense som ligger i mitten av Danmark. Företaget har ett antal anställda med bakgrund inom IT-branschen. Personalens stora kunskap har gjort företaget framgångsrikt i både Sverige och Danmark. Två marknader som liknar varandra till mångt och mycket. De produkter som företaget erbjuder är bland annat antivirusprogram till privatpersoner och firmor. Mjukvaran är utvecklad inom företaget och de erbjuder olika lösningar baserat på vad kundens behov är, något som verkar tilltala användarna.
Tre olika faktorer som ger bra indikation på hur seriösa företag är inom branschen. Genom att titta på diverse detaljer kan man ganska snabbt avgöra flera saker, bland annat hur bra service ett företag ger, vilka typer av produkter de erbjuder och inte minst kvalitetsnivån.

  1. Hemsida

Webbplatsen talar ett tydligt språk; Northguard är inte bluff, hemsidan är välstrukturerad och kunden får en bra överblick över produkterna. Information såsom företagets registreringsnummer, adress och dylikt hittas enkelt. Köpevillkoren är inte heller svåra att leta fram på hemsidan, något de ska ha beröm för såväl som layouten på hemsidan. Det är trevliga färger och inte minst en stilren design. Eftersom kunden får en bra överblick blir det enkelt att avgöra vilken produkt som passar bäst, något som är ett tecken på en bra sida.

  1. Kundservice

Det uppstår alltid frågor, det kan i princip inte undgås på något sätt. Det betyder givetvis inte att en produkt är dålig. Naturligtvis kan man ha frågor, när man börjar använda en helt ny produkt, det är helt normalt. Kruxet är att få svar på sina frågor och det är en bra indikator på hur serviceinriktat företaget i sig är, något som i sin tur kan vara ett bra eller dåligt tecken. Northguard ger möjlighet att ta kontakt via tre olika sätt. De besvarar förfrågningar inom 24 timmar och det måste nog anses för att vara bra kundservice. Pluspoäng här alltså.

  1. Trustpilot

Vår kära Trustpilot är givetvis internets eviga Polstjärna som vi kan följa. Det finns inget bättre beröm, eller kritik för den sakens skull, än den man får direkt och ärligt från sina kunder. Genom att ta till sig av kundomdömen, kan man skapa ett företag som blir mycket framgångsrikt. Även här är Northguard på plussidan. Dessutom har företaget valt att ha en live uppdaterad display med de senaste omdömena från Trustpilot. En snabbkoll indikerar inget annat, än en positiv bild av företaget och produkterna.

Vad är orsaken till ryktesspridningen?

Northguard har valt att använda sig av en alternativ form för marknadsföring, där de via gator och torg har kommit i direktkontakt med befintliga och potentiella nya kunder. Det har skapat ett rykte om att företaget skulle vara oseriöst – något vi med denna recension kan avvisa på det kraftigaste. Ett sammantaget omdöme blir att Northguard är ett trovärdigt företag med bra produkter.