Recension av Norton 360 Antivirus

Norton 360 version 3 är Symantecs breda säkerhetsprogramvara. Programmet är utvecklat för att skydda dig mot de kända hoten och att vara lättskött av ovana internetanvändare. Historiskt har Symantec fått mycket kritik för att göra tunga program som kräver mycket systemresurser. Så är inte fallet längre. Norton 360 är ett bra exempel på det.

Norton 360

Symantec heter företagen bakom Norton 360. Symantec är det största internetsäkerhetsföretaget i Sverige och de gör lösningar för både konsumenter och företag. Norton 360 är deras flaggskeppsprodukt.

Det man slås av direkt är design och navigation. Den känns så tydlig att jag tror att jag skulle kunna få min mormor att förstå logiken och navigationen i programmet. Det känns som den ovana internetanvändaren kommer finna en logik i hur navigationen är uppbygdd i Norton 360.

Norton 360 är en bred säkerhetsprodukt. Det betyder att det finns mycket funktioner i programmet som hjälper dig att vara säker på nätet:

  • Antivirusfunktion
  • Antispyware
  • Brandvägg
  • Säkerhetskopiering
  • Gratis support
  • PC städningsfunktion
  • Skyddar din identitet vid onlinetransaktioner
  • Du kan ladda ned extra funktioner, ett föräldrafilter så du kan styra vad som är lämplig internetsurfning för dina barn

Symantec har verkligen skapat ett säkerhetsverktyg till din dator som är heltäckande. Norton 360 har inte bara de grundläggande funktionerna, som antivirus, brandvägg, och Antispyware. Det ingår även en backupfunktion där det ingår 2 GB data i priset. Det innebär att du kan spara upp mot 1000 digitala bilder. Behöver du mer kan du köpa upp mot 25 GB av extra lagringsutrymme.

PC-verktyg. Genom Norton 360 kan du städa din dator. Du kan defragmentera hårddisken och städa till den så det inte ligger gamla filer som slöar ned din hårddisk. Det finns också möjlighet att återskapa filer som försvunnit/skadats på olika sätt. Du kan precis som i Windows styra vilka program som skall starta när datorn startas.

För att underlätta användandet av lösenord hanterar Norton även detta åt dig. I samband med detta skyddar Norton 360 mot programvaror som spelar in dina tangenttryckningar och skickar dem till de hackare som skapat programvaran.

Ett problem som växer mycket fort nu är olika typer av identitetsstölder. I norton 360 finns det en speciell lösenordsfunktion som hjälper dig skydda din identitet online. Utan att veta det lösenordet är det mycket svårare att utge sig för att vara du på nätet.