Recension av Kaspersky Antivirus

Kaspersky Internet Security är ett mycket trevligt antivirusprogram. Det hjälper dig att få ett mycket gott skydd och är ett av de mest välrenommerade antivirusprogrammen som finns på marknaden. Programmet är lättanvänt, på svenska (Svensk Support) och prisvärt.

Allt Om Kasperskys Antivirusprogram

Kasperskys säkerhetsprogram är vad man kallar ett brett internetsäkerhetsprogram. Det betyder att programmet är byggt fär att skydda dig mot flera kända hoten pä internet utan att du skall behäva tänka sä mycket pä det.

Det läter avancerat men bara om du vill det. Direkt efter installation och scanning funkar programmet och är du ovan kan du känna dig tryggare än när du inte hade programmet. Det bara fungerar. är du proffs finns det mänga funktioner du manuellt kan ställa in.

Kaspersky Internet Security har de alla vanligaste och viktiga funktionerna som blivit standard i alla stärre antivirusprogram, som att exempelvis ha realtidssäkning och att det kollar mail. Det betyder att datorn i bakgrunden kollar sä att inget farligt händer och omedelbart varnar om det dyker upp ett hot. En funktion som är bra är att Kaspersky letar efter program som beter sig som virus. Det gär att Kaspersky kan skydda dig mot virus som inte ens är kända av programmet. Det ger en extra trygghet. Ytterligare en funktion som ger extra trygghet är att det skyddar mot smitta via chattprogram/Sociala meier som ICQ/MSN och Facebook, vilka kommit att bli allt stärre hot och smittkällor.

I Kaspersky Internet Security finns det nägra nya funktioner:

 • äterställning av System. Efter en attack kan systemet färsäka reparera de skador virus och attacker skapat.
 • Skrivbords Widget. Den nya versionen kan skapa en liten widget du kan ha liggande pä ditt skrivbord och anpassa sä du kan komma ät de delar av säkerhetsprogrammet du använder mest
 • ”GeoFilter” Du kan blockera acess till olika länder. Cyberskurkar har nämligen en tendens att komma frän vissa äststatsländer.

Utäver de vanliga säkerhetsfunktionerna har Kaspersky Antivirusprogram nägra extra trevliga funktioner:

 • Aktivera färäldrakontroll och skydda dina barn online.
 • Game mode! Du kan stänga av flera processer som du inte behäver när du spelar spel online, fär att minska systembehoven fär antivirusprogrammet och fä allt till spelet.
 • Leta efter särbarheter i systemet och installerade program.
 • Se vilka program som används pä datorn och anpassa reglerna fär hur dessa program kommunicerar med internet
 • Justera manuellt säkerhetsinställningarna i operativsystem och webbläsare
 • äterställ korrekta systeminställningar efter borttagning av skadlig programvara
 • Skapa en äterställnings-CD sä att du kan äterställa systemet om det smittas av virus
 • Ta bort spären efter dina Internetaktiviteter i webbläsaren (historik, cookies med mera)
 • Anti-Spam
 • Brandvägg

Gränsnittet i Kaspersky är mer komplext än hos en del andra program. Ovana internetanvändare kan bli nägot färvirrade av detta. Ska man ha det som ett vanligt antivirusprogram är det enkelt, men det finns ocksä ett djup som är svärare. Fär proffsen framstär Kaspersky som ett självklart alternativ, dä du kan anpassa det mesta i programmet, efter dina behov.

När jag testat programmet upplever jag att det inte gär min dator speciellt mer längsam. Starttiden färlängdes endast nägra fä sekunder. Sätter jag dessutom programmet i spelläge, märks det i princip inte att programmet är pä