Recension av Dold.se

Val av mjukvaror för ditt företag

Dold.se är en svensk anonymiseringtjänst för att surfa anonymt! Börjar du använda Dold.se blir det mycket svårare för utomstående att veta vad du gör på nätet och var du gör det!

Surfa hemligt med Dold.se

Dold.se startades av IDG för några år sedan. Idag drivs Dold.se av Fredrik Bernsel och är troligen den mest använda anonymiseringtjänsten i Sverige.

När du surfar nätet är du inte anonym. Din operatör ger dig ett ip-nummer och sedan loggas det vad du gör och vart du gör det på nätet. Med Dold.se så surfar du via deras  servrar och du ges anonymt ett IP nummer. För att göra kedjan ännu starkare krypteras trafiken mellan din dator och dold.se servrar. Allt för att göra det nästan omöjligt att ta reda på vem du är!

När jag använder Dold.se är det speciellt en sak jag lägger märke till. Det går ganska fort. I vanliga fall brukar anonymiseringtjänster slöa ned ditt surfande. Dold.se gör det också men vid vanligt surfande märks det inte.

Priset för Dold.se är 49 sek i månaden. Det är varken dyrare eller billigare än jämförbara tjänster. Installation är också enkel. Även ovana användare behöver sällan mer än 5 min för att installera tjänsten på sin dator! Det finns bra installationsinstruktioner för att installera Dold.se:s VPN.