Gratis office program till Windows

LibreOffice är en kraftfull, gratis programvara som erbjuder samma fördelar som Microsoft Office Suite. Den levereras med sex komponentprogram som ger dig allt du behöver från ett kontorspaket, och den är kompatibel med alla Microsoft Office-filformat. Du kan spara och öppna många olika format, inklusive Microsofts filtyper, vilket är idealiskt om du samarbetar med användare av Microsoft Office, eller om du tidigare har använt Microsofts Suite men har bestämt dig för att prova LibreOffice. Det är inte bara ett gratis alternativ till Microsoft Office, utan också en verklig rival.

Vad är LibreOffice och vilka är dess fördelar?

Som sagt är LibreOffice en programvara som är gratis att ladda ner och använda, och den erbjuder funktioner som liknar dem som finns i Microsoft Office Suite. Förutom de vanliga ordbehandlings-, kalkyl- och presentationsprogrammen som man kan förvänta sig innehåller LibreOffice även ett databasprogram, ett ritprogram och en formelredigerare. Detta gör det till en extremt mångsidig suite som kan uppfylla de flesta användares behov.

Det finns en hel del fördelar med LibreOffice, men de främsta är:

  • LibreOffice är gratis att ladda ner och använda.
  • LibreOffice erbjuder likvärdiga verktyg för att skapa dokument, kalkylblad och presentationer som finns i Microsoft Office Suite.
  • LibreOffice är kompatibel med alla Microsoft Office-filformat.
  • LibreOffice innehåller också programvara för att hantera din kalender och dina kontakter.

Hur man använder LibreOffice

För att kunna använda LibreOffice måste du installera det på din dator. Du kan ladda ner LibreOffice gratis från deras webbplats. När det väl är installerat kan du öppna det och börja använda det på samma sätt som alla andra kontorsprogram.

LibreOffice är mycket lätt att använda och har en liknande layout som Microsoft Office. En skillnad är dock att LibreOffice är helt anpassningsbart, så du kan ändra utseendet och känslan så att det passar dina egna preferenser. Du kan också lägga till tillägg och plugins för att nyttja fler funktioner. Om du är van vid att använda Microsoft Office kommer LibreOffice att vara mycket lätt att lära sig att använda. Istället för Word, Powerpoint och Excel heter programmen Writer, Impress och Calc på LibreOffice, tillsammans med många andra program såsom Draw, Math och Base.

Varför du bör byta till LibreOffice idag

Det finns ett antal skäl till varför LibreOffice kan vara ett bättre val för dig än Microsoft Office. För det första är det gratis att ladda ner och använda, så du behöver inte oroa dig för några extra kostnader. Det är också mycket mångsidigt, med program som kan tillgodose de flesta användares behov, och det är kompatibelt med alla Microsoft Office-filformat. Slutligen stöds det av en stor gemenskap av användare och utvecklare som alltid arbetar för att förbättra programvaran.

Jämförelse mellan LibreOffice och Microsoft Office

LibreOffice och Microsoft Office är båda kontorsprogram som erbjuder en rad olika funktioner för att hjälpa dig med ditt arbete. Båda har ordbehandlings-, kalkyl- och presentationsprogram samt ytterligare verktyg. Det finns dock några viktiga skillnader mellan dem.

Den första skillnaden är att LibreOffice är gratis att ladda ner och använda, medan Microsoft Office kräver en betald prenumeration. Den andra skillnaden är att LibreOffice är mer mångsidigt, med program som kan tillgodose de flesta användares behov. Det erbjuder också likvärdiga verktyg för att skapa dokument, kalkylblad och presentationer. Slutligen stöds LibreOffice av en stor gemenskap av användare och utvecklare som alltid arbetar för att förbättra programvaran.

Microsoft Office är dyrare än LibreOffice och har färre funktioner. Det erbjuder dock vissa fördelar jämfört med LibreOffice, till exempel möjligheten att spara filer i PDF-format och integrationen med andra Microsoft-produkter som Outlook och OneDrive.

Framtiden för LibreOffice

LibreOffice är ett utmärkt val för privatanvändare och småföretag som vill ha ett prisvärt alternativ till Microsoft Office. Det finns tillgängligt för nedladdning på LibreOffice webbplats och är kompatibelt med alla Microsoft Office-filformat. På grund av detta är det troligt att LibreOffice kommer att fortsätta att växa och bli ett ännu mer populärt val bland användarna. LibreOffice-gruppen utvecklar ständigt nya funktioner och förbättrar programvaran, så dess framtid är ljus.

Sammanfattning

Med sitt breda utbud av funktioner och sin användarvänlighet är LibreOffice ett mycket bra alternativ till Microsoft Office för dem som söker ett prisvärt kontorspaket. Det är inte alla som har råd att betala en fast månadskostnad och då är det tur att sådana här programvaror finns. Det är dessutom ett utmärkt alternativ för lärare som vill lära sina elever fördelarna med att använda en sådan programvara. Så om du letar efter ett alternativ till Microsoft Office, ge LibreOffice ett försök idag!