Hur du tar bort din Instagram

Om du funderar på att ta bort ditt Instagram-konto finns det flera viktiga steg du behöver följa för att slutföra processen. I denna omfattande guide kommer vi att gå igenom varje steg i detalj, från hur du säkerhetskopierar dina data till hur du permanent raderar ditt konto. Vi kommer att vägleda dig genom hela proceduren så att du kan ta kontroll över din Instagram-upplevelse.

Ta bort Instagram på iPhone

Om du använder en iPhone och funderar på att ta bort din Instagram-app för att istället lägga mer tid på webbplatser som norske-casino.io, kan du enkelt göra det med följande steg.

Först letar du upp Instagram-appen på din iPhone. Håll ned ikonen för Instagram tills den börjar skaka. Du kommer att se en liten x-symbol som visas i det övre vänstra hörnet av appikonen. Tryck på symbolen.

Därefter kommer en popup-ruta att visas och fråga om du verkligen vill ta bort Instagram. Tryck på ”Radera” för att bekräfta att du vill ta bort appen. Efter detta steg kommer Instagram-appen att tas bort från din iPhone. Om du sedan vill radera ditt Instagram-konto permanent måste du göra det via Instagrams webbplats.

Ta bort Instagram på Android

Om du vill ta bort Instagram från din Android-telefon börjar du med att navigera till din hemskärm och söka efter Instagram-appen.

När du har lokaliserat appikonen ska du trycka på och hålla ned den tills en meny visas. I menyn kommer du längst ner kunna se en informations-symbol i form av ett i. När du klickar på denna blir du omdirigerad till en annan sida.

Tryck på ”Avinstallera”. Nu kommer en popup-ruta att dyka upp och fråga om du verkligen vill ta bort Instagram. Tryck på ”Ja” eller ”OK” för att bekräfta ditt beslut.

Efter detta kommer Instagram-appen att tas bort från din Android-telefon.

Du har nu tagit bort appen från din telefon. Om du önskar att permanent radera ditt Instagram-konto måste du göra detta via webben.

En guide för att tillfälligt inaktivera ditt Instagram-konto

Kanske överväger du inte att ta bort ditt Instagram-konto permanent, men vill pausa en stund genom att inaktivera det.

  1. Gå till Instagram-appen och logga in om du inte redan är det.
  2. Tryck på din profilikon längst ned till höger.
  3. I din profil trycker du på de tre linjerna i det övre högra hörnet och välj ”Inställningar”.
  4. Under Inställningar väljer du ”Konto”.
  5. Scrolla ned till alternativet ”Tillfälligt inaktivera mitt konto” och följ anvisningarna.

Skydda dina Instagram-data före radering

Innan du planerar att ta bort ditt Instagram-konto är det klokt att först se över och säkerhetskopiera dina data. För att göra detta börjar du med att logga in på Instagram. Starta Instagram-appen och logga in på ditt konto om du inte redan är inloggad. När du är inloggad går du till din profil genom att trycka på din profilikon längst ned till höger.

I din profil öppnar du menyn genom att trycka på de tre linjerna i det övre högra hörnet och välj ”Inställningar”. Under ”Inställningar” ska du klicka på ”Säkerhet”. Där hittar du alternativet ”Ladda ner data”. Välj detta alternativ.

Instagram kommer att be dig bekräfta din identitet innan de skapar en kopia av dina data, vilket kan ta upp till 48 timmar.

Återaktivera ditt Instagram-konto

Om du har tagit en paus från Instagram eller tillfälligt inaktiverat ditt konto, kan du när som helst återaktivera det:

  1. Starta appen på din enhet.
  2. Logga in med samma användarnamn och lösenord som du använde tidigare.
  3. Du kommer att bli ombedd att bekräfta din identitet.
  4. Följ anvisningarna som Instagram ger för att slutföra processen.
  5. När du har bekräftat din identitet och följt stegen kommer ditt konto att återaktiveras.

Ta bort din Instagram-profil på en stationär dator

Besök Instagrams officiella webbplats och logga in på ditt konto om du inte redan är inloggad. Längst uppe till höger kan du klicka på din profilikon och sedan på kugghjulet som finns bredvid ”Redigera profil”. Välj sedan ”Inställningar” och klicka på ”Hjälp”. I Hjälpcenter kan du välja ”Ditt konto” och sedan ”Ta bort ditt konto”. När du har följt dessa steg kommer ditt konto vara borta.

Inaktivera vs. radera Instagram – vad är skillnaden?

När du inaktiverar ditt konto blir din profil osynlig för andra användare. Det innebär även att ditt innehåll inte längre finns tillgängligt. Du kan när som helst återaktivera ditt konto genom att logga in.

Om du raderar ditt konto permanent kommer all din information, inklusive bilder, videor, meddelanden och följare, att tas bort.

Vanliga frågor

Hur kan jag ta bort mitt Instagram-konto permanent?

För att ta bort ditt Instagram-konto permanent besöker du Instagrams webbplats och loggar in på det konto du vill ta bort. Gå in på ”Inställningar” och ”Hjälpcenter” för att hitta alternativet ”Ta bort ditt konto”.

Hur tar jag bort ett Instagram-konto på min telefon?

Oavsett om du använder en iPhone eller en Android-telefon måste du använda Instagrams webbplats för att radera ditt konto. På webbplatsen går du till din profil, klickar på ”Inställningar” i menyn och väljer ”Hjälpcenter” för att hitta alternativet ”Ta bort ditt konto”.

Hur inaktiverar jag min instagram?

För att tillfälligt inaktivera ditt Instagram-konto loggar du in på appen, går till din profil, klickar på ”Inställningar” och väljer ”Konto.” Här kan du välja ”Tillfälligt inaktivera mitt konto” och följa instruktionerna för att bekräfta och slutföra inaktiveringsprocessen.