VPN vs. Tor: Vad fungerar bäst egentligen?

Byte av mobiltelefon, oavsett om det är av eget tycke eller att du helt enkelt inte har något val kan för många vara en stressig och dyr historia. Idag är vi väldigt beroende av våra mobiltelefoner så tanken utan en snabbar ofta på kring valet av årsmodell, funktion, och inte minst sagt prislappen. Om man inte har råd att köpa den senaste versionen kan det vara smart att ta sig en titt på det begagnade utbudet som växt sig allt mer starkare på marknaden.

När mobiler plötsligt går sönder är det lätt hänt att man snabbt beger sig till en online shop eller fysisk butik för att klämma och känna på de allra senaste mobilerna som oftast frontas till försäljning. Att skaffa sig en ny mobil är för dom flesta ett stressigt moment då vi i dagens samhälle har allting i våra mobiler. Många kan nog känns igen sig i att man tappar kontrollen utan sin mobil och ett impulsköp av en ny mobiltelefon kan därför bli en dyr historia.

Höga krav på att bli återsåld

En begagnad iphone kan däremot vara ett mycket smartare val då det märks på både prislappen och nödvändigtvis inte på kvalitén. Det kan ju också vara så att det senaste utbudet av mobiltelefoner inte tillfredsställer dina preferenser på vad en mobil ska innehålla. Då du troligen vant dig vid din senaste mobils funktioner kan det vara ett tryggt steg att förslagsvis gå upp endast en eller två modeller i ordningen och inte köpa den senaste versionen. Missuppfattningen av att en begagnad Iphone är av dålig kvalité vägleder ofta köpare genom de åsikter som uppstår kring exempelvis mobilens batteri kvalité.

En god nyhet är då att en begagnad Iphone ofta är funktionstestad och helt fabrik återställd, dessutom, även renoverad med originaldelar. Med hjälp utav detta kan man som köpare känna en större trygghet i att mobilen har gått igenom en rad tester innan den blivit godkänd att säljas på nytt.   

Välj det näst bästa  

De ekonomiska fördelarna med att välja en begagnad mobiltelefon är för många lockande och det är även ofta det som blir den avgörande faktorn. Om man väldigt gärna vill ha en Iphone förslagsvis så kanske man inte har råd att köpa den nyaste utgåvan i ordningen, men kan däremot ha råd med en snäppet äldre version vid köp som begagnad. På så sätt har man fortfarande chans till att köpa en telefon med önskvärda funktioner, och dessutom göra en bra deal.

Det ska heller inte glömmas att påminna om att ditt val av att köpa en begagnad mobiltelefon har stora positiva konsekvenser för miljön. Att bruka en mobiltelefon i så långt den lyckas hålla kommer trots sin dagliga laddning aldrig kosta mer för miljön än vad en ny gör genom att tillverkas. Det finns därför även positiva effekter utöver din egen ekonomi att välja en begagnad telefon och även ha inställningen att en mobil som uppfyller dina önskemål kring funktion och användande kan tillfredsställa på precis samma sätt som en ny.