Så laddar du ner film från Disney Plus

Disney Plus är en av de många streamingtjänster som finns tillgängliga i Sverige. Här kan du hitta allt från klassiska disneyfilmer till de senaste serierna och filmerna. Men hur gör du om för att ladda ner film och se det i efterhand, när man inte har någon stabil internetanslutning?

Här går vi igenom hur du kan ladda ner film från Disney Plus med hjälp av inspelningsverktyget Audials Movie. Detta program är kostnadsfritt om du väljer att använda dig av deras demoversion. Du kan läsa mer om Audials Movie här så du vet vad det är för program du laddar ned.

Så laddar du ner film från Disney + till din dator

Först och främst går vi igenom hur du med hjälp av Audials Movie kan ladda ner film från Disney + till din dator. Det kan vara fördelaktigt för dig som gärna vill se på film när du befinner dig på språng utan en stabil internetanslutning.

1.     Ladda ner, installera & starta Audials Movie

Börja med att surfa in på Audials officiella hemsida och ladda ner programmet därifrån. Det finns som sagt en gratisversion om du vill slippa betala för verktyget. Men även det program som kostar är värt pengarna enligt oss. Härefter installerar du programmet och startar det.

2.     Starta filmen i Disney +

Nästa steg är att växla till “Video Streaming” inne i Audials Movie. Klicka därefter på “Disney +” och följ de instruktioner som dyker upp i pop-up-fönstret. Härefter ska du surfa in på Disney + i din webbläsare och då startar du filmen du önskar spela in där.

3.     Audials Movie spelar automatiskt in filmen

När du kört igång filmen på Disney + kommer den automatiskt att spelas in av Audials Movie. När inspelningen är färdig hittar du den inne i din Audials-spellista till höger om skärmen. Sedan kan du spara filmen som en MP4-, WMV-, AVI- eller 3GP-fil. Denna kan du sedan spela upp på din dator när du till exempel inte är ansluten till något internet.

Så laddar du ner film från Disney + till din mobil

Vill du istället se på filmer från Disney + utan att behöva använda din dator kan du ladda ner film till din mobil istället. Detta gör du enklast genom Disney+ appen.

1.     Ladda ner Disney+ appen och registrera dig/logga in

2.     Gå in på appens inställningar och välj nedladdningshastighet och kvalitet

3.     Ladda ner den önskade filmen

När filmen är nedladdad kan du se den på din mobiltelefon när det passar dig, utan internetanslutning. Var uppmärksam på att en film från Disney + kan laddas ned till upp till 10 enheter. Nedladdningen finns kvar så länge du har ett aktivt abonnemang på Disney +.

Du kan också ladda ner filmen så att du har den även om ditt abonnemang på Disney + går ut. Detta gör du genom att överföra den nedladdade filen från din dator till din iOS- eller Android-enhet.

Vad finns på Disney plus som du kan ladda ner?

På Disney plus finns det ett stort utbud av filmer och serier som passar både stora och små. Om du känner dig nostalgisk kan du ladda ner och titta på klassiska filmer som exempelvis:

  • Aladdin
  • Lejonkungen
  • Skönheten & Odjuret
  • Den lilla sjöjungfrun
  • Bambi

Det finns även ett stort utbud av filmer och serier för vuxna. Om du till exempel gillar kategorier som sci-fi och action kommer du inte att bli besviken.

Star Wars

Disney har producerat flera serier och filmer inom Star Wars-världen, vilka du kan ladda ner hos Disney +. Några av dem är The Mandalorian, Andor och Obi-Wan Kenobi. Självfallet kan du även se alla de klassiska gamla Star Wars-filmerna om du föredrar det.

Marvel

Disney + har ett stort utbud av Marvel-filmer som du kan ladda ner. Du kan bland annat se på Loki, Hulken, Iron Man, Captain America och The Avengers.

FAQ

Kan man ladda ner Disney plus på Macbook?

Nej, Disney + har i nuläget inte släppt någon app till Macbook, vilket betyder att du inte kan ladda ner appen till din Macbook. Det kan dock bli möjligt i framtiden.

Kan man ladda ner filmer på Disney+ plus på datorn?

Du kan inte ladda ner Disney-appen direkt på din dator. Du kan dock använda webbplatsen för att titta via datorn.