Så fungerar trading bots för kryptovalutor

Kryptovalutor är kända för att vara extremt volatila tillgångar. På grund av detta avskräcks många investerare från att investera i kryptovalutor. De är helt enkelt rädda för att deras investeringar resulterar i stora förluster. För att minimera denna risk kan man dock ta hjälp av automatiserade verktyg, som trading bots för kryptovalutor.

I denna artikel kommer vi att kika närmre på dessa trading bots, gå igenom hur de fungerar samt svara på frågor som “är Bitcoin Prime bluff?”. Allt för att du som investerare ska kunna skapa dig en tydlig bild av hur det fungerar.

Vad är trading bots för kryptovalutor?

Trading bots för kryptovalutor är program som är utformade för att automatisera handel med kryptovalutor. Normalt måste investeraren själv vara insatt i när det är en bra tidpunkt att köpa respektive sälja kryptovalutor för att tjäna på det. Men detta kan vara alldeles för mycket jobb för många. Då kan man istället använda sig av trading bots, som automatiskt analyserar och tolkar marknadsstatistik. De samlar den information som finns, tolkar den och beräknar den potentiella risken.

Spara tid och effektivisera din handel

Anledningen till att investerare vänder sig till trading bots för kryptovalutor är för att de då sparar tid samtidigt som de effektiviserar sin handel. Trading bots är ju trots allt experter, bara det att det är drivna på artificiell intelligens och inte mänsklig. De analyserar och tolkar börsen för att bättre kunna förutsäga när det är dags att köpa eller sälja. På så sätt spar du inte själv bara tid, men det är också mer kostnadseffektivt än att anställa en mänsklig hjälpreda. Dessutom blir din trading mer effektiv eftersom du ökar chanserna för ett bra köp/säljtillfälle.

Så använder du dig av trading bots för kryptovalutor

För att använda dig av en kryptohandelsrobot ska du börja med att surfa in på en hemsida som exempelvis Bitcoin Prime. Här registrerar du ett konto och gör sedan en insättning. När insättningen är gjord kan du starta din automatiserade trading. Det vill säga att Bitcoin Prime sköter all handel åt dig utefter det som du har specificerat i kryptorobotens inställningar. Handeln kan ske dygnet runt och skulle du inte längre vilja använda dig av din trading bot kan du avsluta din handel.

Är trading bots för kryptovalutor legitima?

En fråga som många ställer sig är huruvida dessa trading bots för kryptovalutor är legitima eller inte. Det korta svaret på denna fråga är JA. Men detta förutsätter såklart att man själv gör sin förundersökning för att vara säker på att just den trading bot man använder sig av är legitim.

Legitimiteten är en sak, sedan undrar många såklart om det är säkert att använda sig av dessa trading bots. Svaret på denna fråga är både ja och nej. Som med alla investeringar finns det risker med trading bots och kryptovalutor. De är volatila tillgångar, så priset kan stiga eller sjunka hastigt från en dag till en annan. Var därför väl införstådd med hur kryptovalutor fungerar innan du bestämmer dig för att handla med dem.