Kryptovalutor – detta behöver du veta

De alternativa, digitala valutorna som går under beteckningen kryptovalutor har sannerligen haft en god utveckling. Från att den första lanserades för strax över 10 år sedan, till idag då det börjar dyka upp i svenska småsparares portföljer. I den här texten går vi igenom vad man behöver veta om kryptovalutorna.

2009. Japanen Satoshi Nakamoto lanserar Bitcoin. 2021. El Salvadors president föreslår att Bitcoin ska bli nationell valuta och fungera som alternativ till den fysiska valuta man har idag. Utvecklingen har verkligen gått snabbt. Men det är inte bara mellanamerikanska presidenter som är intresserad av kryptovaluta.

Det har blivit en del av hur svenskarna investerar sina sparpengar. Det är precis som fonder och aktier samt traditionella valutor, ett fullgott sätt att placera sina besparingar.

En plattform för att handla kryptovalutor

Innan man börjar handla med kryptovalutor så behöver man registrera sig på en plattform där handeln genomförs. En sådan är bitcoin digital som tillhandahåller en tjänst där man, likt i en matvarubutik online, kan köpa de produkter man vill ha. I detta fall är produkterna olika typer och mängder av kryptovalutor.

En annan plattform som blivit populär är https://1k-daily-profits.com/se/ som har blivit en utgångspunkt för många svenskar när de ska genomföra sina köp och sälj.

Strategi för ditt handlande

Det är viktigt att ha en solid strategi för ditt handlande. Det är samma sak som gäller för annan handel med värdepapper, om man går in helt utan plan så riskerar man att fatta dåliga beslut. Det finns två huvudsakliga strategier.

Antingen tänker du långsiktigt. Då köper du för att du tror utvecklingen kommer vara positiv över tid och att om du säljer längre fram så kommer du kunna göra en vinst. Den andra strategin är den kortsiktiga. Då köper du när kursen är lägre och säljer när den har gått upp lite. Du gör snabba affärer och behöver inte titta på hur kursen kommer utvecklas över tid.

Vilken strategi du väljer är helt upp till dig själv och bör grundas i hur aktiv du tänker vara med dina investeringar.

Information om krypto är viktigt

Både för den nye investeraren och den som varit med ett tag så går det inte att överdriva vikten av information. Det handlar dels om grundläggande information som hur handeln fungerar, vad en kryptovaluta är och hur den skiljer sig från mer traditionella valutor.

Men det är också information som förändras snabbt. Det kan vara aktuella kursen, hur utsikterna ser ut och hur det har sett ut historiskt för en valuta. Det är även viktigt att följa med i olika nyhetsrapporteringar kring ämnet så man vet vilka faktorer kommer vara med och påverka utvecklingen.

Är du redo för kryptovalutor?

Är du redo att börja investera i kryptovalutor? Ta en titt på hur det går till och avgör om det är något för dig. Miljoner människor världen över investerar i dessa valutor idag och det kommer bara bli fler. Med stor sannolikhet kommer kryptovalutor bli än mer viktiga i framtiden och det kan finnas fördelar att börja med sina investeringar redan idag.