Under måndagen blev det officiellt att Facebook köper Instagram för en bestialisk summa på en miljard dollar. Tillkännagivandet skedde bland annat genom att Mark Zuckerberg publicerade ett meddelande på sin Facebook-sida samt att Instagram offentliggjorde det på sin blogg.

Facebook köper Instagram – så här säkrar du dina bilder - Mjukvara.se

Reaktionerna av affären lät inte vänta på sig. Sociala nätverk kryllade av positiva och negativa kommentarer. Bland de som tycker att affären är bra är åsikten att Instagram nu kan dra nytta av Facebooks enorma resurser för att förbättra och vidareutveckla tjänsten. Instagram har fått mycket kritik för att de är långsamma med uppdateringar och nya versioner av appen (de har trots allt enbart varit nio anställda). Medan de som är emot affären menar att Facebook köper Instagram för att använde teknologin och spetskompetensen till sina egna tjänster, och därmed kommer att lägga ner Instagram.
I samband med att affären offentliggjordes kom det rapporter om att Instagram användarna redan lämnade, eller övervägde att lämna tjänsten. Sannolikt kommer Instagram att tappa användare initialt, som en motreaktion mot affären. Därefter kommer användarantalet att öka igen när Facebook-användarna tar till sig Instagram.
[ad#Google Blogg]
För de som vill göra en back-up på sina Instagram bilder finns det ett antal tjänster. Instaport.me är en dessa och fungerar väldigt enkelt. Det enda du behöver göra är att besöka webbplatsen, logga in med dina Instagram uppgifter och därefter börja exportera dina bilder. Det är inte svårare än så.
Vi får se vad framtiden har med sig för Instagram. Tjänsten har cirka 30 miljoner användare idag och är omåttligt populär. Kommer den att få leva kvar? Kommer den att bakas in i Facebook? Eller kommer en tronföljare att ta över nu?
Källa 1
Källa 2