Falsk meddelande från Google kapar dina uppgifter

Google och dess användare är bland de som utsätts för mest spam, phishing och andra attacker. Det är en effekt av att deras tjänster används av så ofantliga många människor, och att varumärket i sig är starkt. Folk i allmänhet har väldigt stor tillit till Google, det har ju blivit vardag att Googla i princip allt stort och smått.  Google’s omfattande utbud av tjänster gör det extra smidigt att ha ett och samma konto för samtliga tjänster. Men det gör användarna mer sårbara för attacker och variationen av tjänster ger flera olika sårbarheter för phishing utövare att utnyttja.

Falsk meddelande från Google kapar dina uppgifter - Mjukvara.se

Google har meddelat att bland alla falskt material som cirkulerar i Google’s namn sticker ett phishing försök ut mer än andra. Det är ett falskt meddelande som ber dig verifiera din reservadress för ditt Google-konto. Om du klickar på länken i meddelandet kommer du att skickas vidare till en falsk webbplats.
[ad#Google Blogg]
Webbplatsen är utformad för att efterlikna Google’s inloggningssida. Syftet är att du ska uppge dina inloggningsuppgifter som upphovsmännen kan lagra och använda för andra ändamål.
Google rekommenderar samtliga användare att vara alerta och aldrig följa länkar i e-post som inte är skickade från Google.
Källa 1