Läsar fråga: Jag är trogen användare av Skype men nu verkar mitt Skypekonto slutat fungera. Trots att jag återställt lösenord och kontrollerat att jag verkligen använder rätt lösenord, funkar det ändå inte. Skype hävdar att jag redan är inloggad och jag kan inte komma in. Se bild Läsarfråga: Kan inte Logga in på Skype trots rätt lösenord? - Mjukvara.seSvar:
Vissa PC-datorer verkar ha någon typ av problem när man återstartar skype, tex efter en omstart. Det beror på att Skype ”inte riktigt stängs av första gången” utan att när datorn startas, startas även vissa processer för skype. Dessa processer gör det omöjligt att återigen logga in på Skype
Såhär fixar du problemet med din Skype installation:
1. Tryck samtidigt ned tangenterna Ctrl + Alt + Delete.
2. Välj ”Starta aktivitetshanteraren
3. I aktivitetshantareren ser du flera pågående processer i din dator. Se skärmdump nedan. Leta upp dem som heter Skype och avsluta dem.
Läsarfråga: Kan inte Logga in på Skype trots rätt lösenord? - Mjukvara.se4. Testa nu att starta om Skype så skall du se att det fungerar