Surfplattor gör Netbook’s överflödiga! - Mjukvara.seLu Bing-Hsian, sales manger hos Acer, menar att marknaden för Netbook’s förändrades i och med lansering och utvecklingen av Surfplattor. Hans uttalande stöds av det faktum att det lanserades väldigt få Netbook’s lanserades på den senaste ”Consumer Electronics Show”, medan det samtidigt lanserades en uppsjö av Surplattor.
Netbook’s och Surfplattorna konkurrerar i mångt och mycket om samma kunder. Kunder som vill ha en extremt bärbar och smidig dator, med hygglig prestanda och som dessutom inte kostar skjortan. En stor skillnad mellan Netbook’s och Surfplattorna är operativsystemet. Netbook’s operativsystem är oftast Windows, Linux eller komprimerade versioner av dessa. På grund av deras storlek kan skärmen göra att operativsystemen inte upplevs som funktionella eller ofullständiga i det fall då de är komprimerade. Medan Surfplattorna är grundade i operativsystem som är speciellt utvecklade för smartphones och Surfplattor, i det här fallet Google Android eller Apple IOS. Android och IOS och klarar av att hantera den begränsade ytan på ett effektivare sätt än ordinarie operativsystem eller komprimerade versioner av dom.

[ad#Google Blogg]

Netbook’s förändrade marknaden för datorutrustning i den mening att allmänheten började se behovet av att ha två datorer istället för en. Folk lärde sig att dela upp sitt digitala liv mellan flera olika datorer eller prylar. Den här utvecklingen har sedan banat väg för smartphones och Surfplattor. Med andra ord har Netbook’s legat till grund för att vi så snabbt har anammat den starka utvecklingen av smartphones och Surfplattor.
Källa:
Källa 1