Hackare hånade Nordkoreas nästa diktator deras egna kanaler! - Mjukvara.seHackare tog över ett antal Nordkoreanska media profiler för att håna den sittande ledaren, Kim Jong-Il och dennes son(tillika nästa ledare) Kim Jong Un. Hackarna kapade det nationella YouTube-kontot samt det nationella Twitter-kontot.
YouTube-kontot användes för att sprida satiriska videoklipp i vilka Kim Jung Un kör dyra lyxbilar och tappar kontrollen. Vilket resulterar i att han kör över kvinnor och barn som går vid sidan av vägen. Twitter-kontot användes för att för att sprida dålig information och osmickrande citat om Kim Jong-Il. Bland annat postades ett citat med anknytning till Nordkoreas kärnvapensatsning, ”medan tre miljoner människor svälter eller fryser ihjäl investerar regeringen i kärnvapen”.
Det är oklart vem eller vilka som har ligger bakom attacken, men de uppenbara hade varit Sydkoreanska hackare. Enligt Reuters har det Sydkoreanska Internet forumet har tagit på sig ansvaret för attackerna. Men det är oklart om de uppgifterna stämmer med verkligheten.
[ad#Google Blogg]
Kim Jong Un’s födelsedag firades med att nationalsången spelades på den statliga radiokanalen. Det är den mediakanal som flest invånare har tillgång till. Internettillgången är kontrollerad av staten och tillgång ges endast till tjänstemän med chefspositioner.
Nordkoreas obefintliga mänskligrättigheter, eller deras totala propaganda och förvanskande av internationella nyheter är oerhört kontroversiellt. Hackarna har använd stor humor när de tog över Nordkoreanska enda offentliga kanaler i sociala medier för att spela regimen ett spratt.
Källa:
Källa 1