Itunes: 50 000 stulna konton auktioneras ut. - Mjukvara.seÖver 50 000 stulna Itunes konton auktioneras ut via den kinesiska motsvarigheten till Ebay, Taobao.com. Itunes kontona är legitima konton som är stulna från riktiga personer. Dock har de blivit ändrade på något sätt som gör att man kan köpa och ladda ner material från Itunes för en spottstyver av vad de ursprungligen kostade. Enligt den kinesiska dagstidningen ”Global Times” auktionerades Itunes kontona ut för så lite som 5 amerikanska dollar. Det billiga priset och det faktum att man kan köpa och ladda hem materialet billigare, har resulterat i att flera tusen av de stulna kontona redan är sålda.
Taobao.com har utfärdat ett dementerande som säger att de inte är ansvariga för de produkter som säljs via deras hemsida. Varken vad gäller kvalitet, ursprung eller om produkten är äkta eller ej. De 50 000 Itunes kontona auktioneras ut via separata auktioner där varje auktion innehåller en produktbeskrivning. I produktbeskrivningen framgår det att man bör använda det köpta Itunes kontot inom 12 timmar. Detta är förmodligen en åtgärd för att kontots riktiga ägare kommer att ana ugglor i mossen när denne märker att Itunes drar summor från dennes bankkonto som den riktiga ägaren inte har godkänt.

[ad#Google Blogg]

Det är inte första gången som Itunes har problem med säkerheten vilket resulterar i att stora grupper användare blivit drabbade. I juli 2010 uppmanade Itunes användare som misstänker att deras konton har blivit hackade, att ändra sina användarnamn och lösenord. Apple har uttalat sig om den pågående handeln med stulna Itunes konton, och uppger att de inte kommer att vidta åtgärder mot de stulna konton och de kriminella bakom dem. Även Taobao.com har låtit meddela att de inte kommer att vidta åtgärder mot de pågående auktionerna såvida de inte får någon form formell förfrågan för att göra det.
Källa:
Källa 1