Hur du spelar in Twitch på din dator

Sverige var det andra landet i världen som införde Text-TV tillsammans med Sveriges Television. Text-TV riktar sig till “textsättning för hörselhandikappade”, “nyhetsservice och för textsättning på minoritetsspråk” samt för att “ersätta den nuvarande textsättningen av program på främmande språk”, enligt SVT själva.

Men det slutar inte här! SVT lanserade även en helt ny och modern text-tv-app i april förra året, i samband med deras 40-årsjubileum!

Modernt gränssnitt & lättnavigerad app

Själva vitsen med appar är ju att de ska underlätta användarnas vardag. De ska kunna förse oss med nyheter och underhållning utan allt för mycket strul – vilket SVT Text-TV-appen gör. Med den nya SVT Text TV-appen får man en app med ett modernt gränssnitt och en app som är lätt att navigera på. Användare kan välja mellan att läsa de senaste nyheterna om man önskar det, globala så väl som inhemska, alternativt fördjupa sig i sportvärlden.

Den nya uppdateringen av appen finns i dagsläget endast tillgänglig på iOS, men vi hoppas snart att även Android-ägare snart kan njuta av den!

Fler fantastiska funktioner

Det slutar inte här! SVT Text-TV-appen innehåller ett flertal funktioner som nyhetsnörden och sportfantasten kommer älska. Här kan man själv markera sina favoriter på startsidan för att först och främst förses med de nyhetsuppdateringar man intresseras av. Samtidigt kan man bläddra mellan olika flikar som visar de senast uppdaterade sidorna, men också de mest lästa sidorna idag, igår och i förrgår.

Användaren kan även dela sidans text eller webbadress med andra – en funktion som inte går på traditionella TV-sändningar! Men nyheterna går också att dela på andra plattformar som exempelvis Facebook och Instagram.