Ledare för hackergrupp arresterad i Storbritannien

Ledare för hackergrupp arresterad i Storbritannien - Mjukvara.seI förra veckan arresterades två ungdomar i Storbritannien för att ha misstänkt samröre med hackergruppen TeaMp0ison. Hackergruppen har bland annat utfört DDoS-attacker mot Scotland Yards tipslinjer för  terrorism. De båda ungdomarna arresterades för misstanke om brott mot ”Computer Misuse Act of 1990”.
Den ena av dom, en sjuttonårig man, har pekats ut som ledaren, TriCk,  för hackergruppen. Det har även bekräftats på hackergruppens hemsida. Enligt medlemmar ur hackergruppen har den andra mannen inga kopplingar till TeaMp0ison.
De båda männen använde sig av ett automatiserat skript som bombarderade Scotlandyards tipslinje under två dagars tid. Det gjorde det omöjligt för andra tipsare som ringde linjen att n nå fram. Samtidigt som de utförde attackerna mot Scotland Yard, utförde andra hackergrupper attacker mot         Storbritanniens justitiedepartement och premiärministerns kontor. Attackerna uppges ha varit en manifestation mot Storbritanniens utlämningsavtal med vissa länder.
Ledaren för hackergruppen Teamp0ison ska även ha satt samman en YouTube-video där han busringer till tipslinjen.  TriCk har blivit fått sina åtalspunkter och har blivit frisläppt mot borgen. Den andra mannen har ännu inte blivit åtalad och är därför fortfarande frihetsberövad. TeaMp0ison har lanserat en motaktion som hämnd för arresteringarna, där målet är Storbritanniens underrättelsetjänst MI6.
[ad#Google Blogg]
Manifestationer av det här slaget har blivit allt vanligare. Speciellt i samband med att arrestering av hackergruppers medlemmar har skett. Manifestationerna är även ett politiskt verktyg. Hackergrupper använder olika typer av attacker för att antingen ta ner organisationers webbplatser, eller komma åt känslig information som de sedan sprider.
Källa 1