Så laddar du ner musik från Spotify

Idag använder majoriteten av alla svenskar streamingtjänsten Spotify. Här hittar vi allt från de mest indiealternativa artisterna till det senaste inom popvärlden. Vad få vet är att man kan ladda ner musiken från Spotify som en MP3 fil. En MP3-fil som man sedan kan överföra till olika enheter för att lyssna på offline.

Nedan kommer vi gå igenom hur du kan ladda ner musik från Spotify till din dator eller smartphone. Det är fördelaktigt om du till exempel vill ha tillgång till din favoritmusik när du befinner dig på språng utan ett stabilt internet. Vi använder oss av tjänsten Audials Music som du kan läsa mer om här för att spela in musiken från Spotify. Du kan ladda ner en kostnadsfri version av tjänsten på Audials Musics hemsida.

Så laddar du ner musik från Spotify till din dator

Vi använder oss som sagt av tjänsten Audials Music för att spela in musik från Spotify. Det finns såklart andra tjänster man kan använda sig av, men Audials Music är det bästa alternativet enligt oss. Nedan går vi igenom steg-för-steg hur du ska göra för att ladda ner musik från Spotify till din dator med hjälp av Audials Music.

1.     Ladda ner, installera & starta Audials Music

För att ladda ner Audials Music går du in på deras officiella hemsida. När programmet är nedladdat installerar du det och startar programmet. I menyn inne i programmet växlar du till läget “Music Streaming”.

2.     Spela upp musiken i Spotify

Nästa steg är att välja “Spotify” inne i läget “Music Streaming”. Det kommer därefter dyka upp ett pop-up-fönster och då väljer du “Play music in Spotify”. Välj i vilken hastighet du vill spela in musiken samt vilken kvalitet. Öppna därefter Spotify och spela upp musiken som du vill spela in och spara.

3.     Audials Music spelar automatiskt in musiken

När du spelar musiken i Spotify kommer Audials Music automatiskt att spela in den utan att du behöver göra något annat. Musiken sparas då som MP3-filer i högsta kvalitet. Audials Music taggar också den inspelade musiken så att du kan se ting som albumomslag, låttitel, låttext och så vidare.

När musiken är inspelad kan du lyssna på din MP3-fil offline när du än önskar det!

Så laddar du ner musik från Spotify till din smartphone

Önskar du att ladda ner musik från Spotify till din smartphone istället för till din dator kan du göra även detta. Det smidigaste sättet att göra det på är dock genom Spotifyappen. Vi går igenom hur du gör detta steg-för-steg nedan.

  1. Registrera dig som Spotify Premium och installera appen på din mobil

2. Logga in på Spotify på din mobiltelefon

3. Öppna ditt bibliotek i Spotify och välj en spellista du vill ladda ner

4. Tryck på nedladdningsikonen på spellistan

Nu när din önskade musik är nedladdad kan du spela upp musiken även när du inte är ansluten till ett internet. Var uppmärksam på att du måste använda Spotify-appen minst en gång under de kommande 30 dagarna med en internetanslutning, annars försvinner den nedladdade musiken.