Så laddar du ner musik från Spotify

Idag använder majoriteten av alla svenskar streamingtjänsten Spotify. Här hittar vi allt från de mest indiealternativa artisterna till det senaste inom popvärlden. Vad få vet är att man kan ladda ner musik från Spotify som en MP3 fil. En MP3-fil som man sedan kan överföra till olika enheter för att lyssna på offline.

Nedan kommer vi gå igenom hur du kan ladda ner musik från Spotify till din dator eller smartphone. Det är fördelaktigt om du till exempel vill ha tillgång till din favoritmusik när du befinner dig på språng utan ett stabilt internet. Vi använder oss av tjänsten Audials Music som du kan läsa mer om här för att spela in musiken från Spotify. Du kan ladda ner en kostnadsfri version av tjänsten på Audials Musics hemsida.

Så laddar du ner musik från Spotify till din dator

Vi använder oss som sagt av tjänsten Audials Music för att spela in musik från Spotify. Det finns såklart andra tjänster man kan använda sig av, men Audials Music är det bästa alternativet enligt oss. Nedan går vi igenom steg-för-steg hur du ska göra för att ladda ner musik från Spotify till din dator med hjälp av Audials Music.

1.     Ladda ner, installera & starta Audials Music

För att ladda ner Audials Music går du in på deras officiella hemsida. När programmet är nedladdat installerar du det och startar programmet. I menyn inne i programmet växlar du till läget “Music Streaming”.

2.     Spela upp musiken i Spotify

Nästa steg är att välja “Spotify” inne i läget “Music Streaming”. Det kommer därefter dyka upp ett pop-up-fönster och då väljer du “Play music in Spotify”. Välj i vilken hastighet du vill spela in musiken samt vilken kvalitet. Öppna därefter Spotify och spela upp musiken som du vill spela in och spara.

3.     Audials Music spelar automatiskt in musiken

När du spelar musiken i Spotify kommer Audials Music automatiskt att spela in den utan att du behöver göra något annat. Musiken sparas då som MP3-filer i högsta kvalitet. Audials Music taggar också den inspelade musiken så att du kan se ting som albumomslag, låttitel, låttext och så vidare.

När musiken är inspelad kan du lyssna på din MP3-fil offline när du än önskar det!

Så laddar du ner musik från Spotify till din smartphone

Önskar du att ladda ner musik från Spotify till din smartphone istället för till din dator kan du göra även detta. Det smidigaste sättet att göra det på är dock genom Spotifyappen. Vi går igenom hur du gör detta steg-för-steg nedan.

 1. Registrera dig som Spotify Premium och installera appen på din mobil

2. Logga in på Spotify på din mobiltelefon

3. Öppna ditt bibliotek i Spotify och välj en spellista du vill ladda ner

4. Tryck på nedladdningsikonen på spellistan

Nu när din önskade musik är nedladdad kan du spela upp musiken även när du inte är ansluten till ett internet. Var uppmärksam på att du måste använda Spotify-appen minst en gång under de kommande 30 dagarna med en internetanslutning, annars försvinner den nedladdade musiken.

Spotify Music Converter – 5 bästa metoder för att enkelt konvertera Spotify-musik till MP3

Spotify är en av de populäraste musiktjänsterna på marknaden. Vill du ladda ner musik från Spotify och konvertera dessa filer till MP3 format? Då finns det flera olika sätt du kan gå tillväga. Som vi nämnt tidigare finns det flera olika externa verktyg att använda till ändamålet. Förutom Audials Music finns program som Musify Music, AllToMP3 och Audacity. Programmen har olika styrkor och tillvägagångssätt och passar därför olika preferenser. Här går vi igenom hur du enklast kan ladda ner låtar från Spotify.

Steg 1. Ladda ner musiken från Spotify (skrivbord)

Det enklaste är att först ladda ner musiken från Spotify till din dator. Oavsett om du har en Mac eller en Windows börjar du med att öppna Spotify i valfri webbläsare. Sedan loggar du in på ditt Spotify-konto och klickar fram den spellista du vill ladda ner.

Steg 2. Starta Spotify musik nedladdning

När du har valt den spellista du vill ladda ner är nästa steg att starta själva nedladdningen. För att göra det behöver du bara klicka på symbolen för nedladdning som är en upp-och-nedåtvänd pil. När den lyser grönt så laddar du ner musiken.

Steg 3. Konvertera Spotify till MP3

När du har laddat ner filerna från Spotify bör du kunna se dem på din dator. Om du sedan vill konvertera filerna till formatet MP3 kan du använda en MP3 konverterare. Det finns många olika alternativ på marknaden, men FoneDog Converter är ett av alternativen. Sedan behöver du bara klistra in filen i programmet och trycka på konvertera. Det brukar bara ta några minuter att konvertera en fil.

Det finns även program som kan konvertera musik direkt från Spotify till MP3, som bland annat TunesFun och DumpMedia. För att använda dessa program kopierar du länken till den spellista du vill konvertera och klistrar in i programmet. Sedan klickar du på konvertera för att starta nedladdningen. 

Det kan vara bra att jämföra olika konverterare så du använder ett program som bevarar ljudkvaliteten. Du kan till exempel läsa recensioner från andra användare och se om de är nöjda med programmet. Det är också smart att säkerhetskopiera filerna så att du slipper göra om processen om din dator eller telefon skulle sluta fungera.

Steg 4. Spela in och ladda ner musik från Spotify till dator online

Det finns ingen möjlighet att rippa musik direkt från Spotify, men du kan använda dig av ett program från en tredje part. Det finns till exempel ett program som heter Audacity, vilket är en öppen programvara där du kan spela in och redigera olika ljud. En fördel med detta program är att det är kompatibelt med alla operativsystem.

Om du laddar ner ett sådant program behöver du bara starta valfri låt på Spotify och börja spela in. Dessa filer kan du sedan spara på din dator i olika format såsom WAV, OGG och MP3.

Ladda ner spellista och album på Spotify Desktop med Premium

Du kan lyssna på musik offline om du har ett premiumkonto. Spotify Premium är en prenumerationstjänst där du betalar en summa varje månad. I tjänsten ingår bland annat möjligheten att lyssna offline. För att göra detta behöver du skapa en spellista och trycka på nedladdningsknappen. Du kan även ladda ner ett helt album om du vill.

Tänk på att du måste lyssna på låtarna minst en gång var 30:e dag för att de inte ska försvinna från datorn. Om det skulle ske får du göra om processen, men under den tiden har du förmodligen redan hunnit konvertera dem till MP3-filer.

Går det att ladda ner musik från Spotify på telefonen?

Om du har Spotify-appen installerad på din mobil kan du också ladda ner filer därifrån. Om du inte redan har appen kan du alltid ladda ner Spotify från App Store eller Google Play Store. I appen kan du logga in på ditt konto med din vanliga inloggning, ta fram de spellistor du vill ladda ner och trycka på nedladdning. Svårare än så är det inte.

Varför ska man konvertera Spotify musik till Mp3 format?

Den vanligaste anledningen till varför man vill konvertera Spotify-filer till MP3 format är för att kunna lyssna på dem i en musikspelare. De flesta musikspelare stödjer idag MP3 formatet. Det är också ett sätt att försäkra att du alltid har tillgång till dina filer offline. Om du har ett gratiskonto på Spotify kan du även slippa reklamen genom att ladda ner musiken.

Om du älskar musik och vill bygga din egen lilla samling på datorn är det perfekt att konvertera Spotify- filerna till MP3. Då är det också enklare att sortera musiken i olika mappar lokalt på din dator. Många program erbjuder också möjlighet att konvertera filerna till andra format som kan behövas till andra enheter.

Optimera Spotify musik för användning offline

Om du har ett premiumabonnemang kan du ladda ner album, spellistor och podcasts för lyssning offline. Du kan ladda ner upp till 10 000 låtar på upp till 5 olika enheter. Anpassa din nedladdningskvalitet genom att följa dessa steg:

 1. Klicka på ditt användarnamn i Spotify-appen.
 2. Välj inställningar.
 3. Klicka på rullgardinsmenyn bredvid ”ljudkvalitet”.
 4. Välj önskad nedladdningskvalitet från låg till mycket hög.

Förbättra ljudkvalitéten för uppspelning offline

Om du vill justera streamingkvaliteten så gör du på ett liknande sätt oavsett enhet.

 • Välj ”redigera inställningar” (Mac) eller klicka på de tre punkterna och välj ”redigera inställningar” (PC),
 • Under ”ljudkvalitet”, välj din föredragna inställning från låg till mycket hög.
 • iPhone, iPad eller Android. Gå in under inställningar och navigera till ”ljudkvalitet”. Välj sedan din egen inställning.

Skapa anpassade spellistor offline

För att skapa en spellista offline, öppna Spotify-appen och välj ut din spellista. Klicka på de tre punkterna och välj ”ladda ner”. Sedan kan du börja lyssna direkt online. Det krävs dock att du har Spotify premium för att ladda ner musik.

Ladda ner musik för olika lyssningsscenarier

Om du exempelvis vill ladda ner dina ”gillade låtar” så kan du göra på detta sätt:

 • Gå in i ditt bibliotek och klicka på ”gillade låtar”.
 • Klicka på pilen som pekar nedåt för nedladdning. Den finns under rubriken högst upp.

Du gör ungefär på samma sätt om du vill ladda ner ett av dina favoritalbum eller spellistor:

 • Klicka in på spellistan eller albumet. Klicka på pilen för nedladdning under listans namn.

Använda Spotify premiumfunktioner för förbättrad upplevelse offline

När du har ett premiumkonto så har du tillgång till dessa funktioner:

 • Ladda ner musik för lyssning offline.
 • Spela låtar i vilken ordning du vill.
 • Tillgång till högre ljudkvalitet.
 • Lyssna simultant på musik i realtid med dina vänner.
 • Organisera, flytta och ändra din kö för låtar, spellistor och album precis som du vill.

Spara data medan du laddar ner på mobilen

Du kan spara data när du laddar ner på mobilen genom att:

 1. Gå in under inställningar och välj ”databesparing”.
 2. Välj ”ladda ner bara ljud”, så undviker du att ladda ner videos när du lyssnar på podcasts.

Hantera begränsat lagringsutrymme

Det finns flera sätt att spara på utrymme:

 1. Rensa cacheminnet. Gå till inställningar och under ”lagring” så väljer du ”rensa cacheminne”.
 2. Rensa bland dina nedladdade låtar.
 3. Ändra ljudkvalitet: Att justera ljudkvaliteten på dina nedladdningar kan också minska lagringsutrymmet.

Uppdatera nedladdade låter automatiskt

Om du har laddat ner spellistor offline som uppdateras kontinuerligt med nya låtar, så kommer Spotify automatiskt att ladda ner de nya låtarna när de läggs till i den aktuella spellistan.

FAQ

Hur man laddar ner låtar från Spotify?

Det går att ladda ner Spotify-musik på två olika sätt. Ett alternativ är att använda ett tredjepartsprogram och spela in musiken från Spotify. Du kan även ladda ner musikfilerna med hjälp av ett konverteringsprogram.

Hur laddar man ner Offline på Spotify?

Du måste ha Spotify premium för att kunna ladda ner musik gratis och lyssna utan internet. Så snart du har ett premiumkonto kommer du få upp alternativet att ladda ner musiken och lyssna offline.

Hur laddar jag ner musik till mobilen?

För att ladda ner musik till mobilen kan du antingen använda Spotify-appen eller öppna programmet i en webbläsare. Om du har ett premiumkonto kommer du få ett alternativ där du kan ladda ner musiken till din mobil.

Kan jag dela min nedladdade Spotify-musik med vänner?

Absolut! Du kan enkelt ladda ner musik från Spotify och dela den med vänner. Klicka på de tre punkterna bredvid låten så får du upp ett val att du kan dela låten via exempelvis sociala medier eller genom att kopiera en länk till låten.

Hur säkerställer jag att min nedladdade Spotify-musik förblir tillgänglig även efter att jag har avslutat Premium?

När du avslutat ditt premiumabonnemang så kommer du inte längre att ha tillgång till din nedladdade musik. För att lösa detta kan du använda dig av en programvara som tillåter nedladdning av musik. Sedan kan du konvertera Spotify till mp3. Det finns flera olika programvaror tillgängliga på marknaden idag.

Finns det några begränsningar för antalet enheter för nedladdningar offline på Spotify?

Spotify har en begränsning på fem enheter för att lyssna eller ladda ner musik samtidigt. Du kan dock registrera ett obegränsat antal enheter till ditt premiumkonto. Denna begränsning finns för att säkerställa en smidig streamingupplevelse samtidigt som du kan njuta av din musik på flera enheter.