En ökad digitalisering

Vår värld blir ständigt mer digitaliserad och det är på gott och ont. Det kan vara många som känner att de inte riktigt hänger med i den ständiga utveckling som sker. Samtidigt är digitaliseringen en möjlighet för många att bli mer effektiva och mindre sårbara. Detta gäller både privatpersoner och företagare. 

En stor del av de saker som är lätta att digitalisera är de administrativa områdena. Genom att digitalisera administrativa processer kan du spara mycket tid på saker som arkivering och kontroll av dokumentation. Här kan du exempelvis i använda dig av en handdator. 

Vad är en handdator

En handdator är en dator i väldigt litet format. Den tillåter dig att utföra enkla processer på ett smidigt sätt. En handdator kallas ofta för en PDA. Förkortningen PDA står för Personal Digital Assistant och är precis som ordet beskriver, en personlig digital assistent. Med en PDA kan du idag hålla koll på ditt schema, göra anteckningar eller utföra administrativa måsten i farten. 

En handdator är i synnerhet ett verktyg som underlättar arbetet på företag som har godsmottagning. Medans ordern gärna görs av en inköpsavdelning kan det administrativa arbetet i godsmottagningen underlättas mycket med en handdator. Med enkla program som är kopplade till företagets system kan mottaget både signeras och kontrolleras med en handdator. Du kan få mer information om handdatorer här.

Vilka typer handdatorer finns det

Det finns flera sorters handdatorer. För ett lager och transportlager finns det särskilda handdatorer med skannerfunktion. Dessa kan fyllas med orderrader för att enklare hantera varor som kommer. Det kan tas emot, läggas på hyllan och samtidigt administreras i datorn utan en massa papper och du har hela tiden kontroll på saldo. En handdator för ett lager behöver ofta vara lite mer stryktålig och därför har det tagits fram speciella modeller för detta. Då finns det gärna gummipackning runt och ett mer slittålig skal runt datorn. 

Andra handdatorer är gjorda för att göra snabba anteckningar när du är ute på fältet. Likt en vanlig dator kan en handdator fås i flera olika modeller och utföranden. Vad du ska använda den till styr hur den ser ut och hur mycket kraft som finns i den. De finns med olika konfigurationer och gränssnitt för att de ska passa alla behov.

På vilka sätt du kan använda en handdator är olika. Precis som inom annan teknologi är utvecklingen snabb och fler och fler funktioner hittar in även här. Det du behöver titta på är behov av lagringsutrymme, processorkraft, operativsystem och användargränssnitt du önskar.