I förra veckan avslöjade McAfee resultatet av deras årslånga undersökning av säkerheten på persondatorer. Bland annat fann de att drygt cirka 17 % av samtliga persondatorer saknade någon form av antiviursprogram eller så var antivirusprogrammet föråldrat. Således är en betydande del av datoranvändarna utsatta för större risker.

Windows Defender ditt backup antivirus - Mjukvara.se

McAfee’s marknadsföringsansvarige, Gary Davis, har avslöjat att Windows 8 kommer att ha ett inbyggt antivirusprogram. Det kommer att vara vilande om användaren väljer att använda sig av ett tredjepartsprogram. Men så fort det avinstalleras eller blir föråldrat kommer Windows Defender att träda i kraft. Windows kommer därefter att meddela användaren om att antivirusprogrammet de installerat har blivit ersatt av Windows Defender under en 15 dagars period.
Microsoft annonserade Windows Defender redan i september förra året. Det har testats i en rad olika versioner av kommande Windows 8 sedan dess. Microsoft passade på att klargöra att de tillåter datortillverkare att förinstallera tredjeparts antivirusprogram. Tillverkarna får nämligen betalt för varje antivirusprogram som säljs till deras datoranvändare. Därför vill Microsoft hålla sig på god fot med datortillverkarna.
[ad#Google Blogg]
Även om antivirustillverkarna kan tycka att det här är ett steg i fel riktning för dem. Så har Microsoft definitivt taget ett steg i rätt riktning för användarna. Genom att använda Windows Defender som ett backup program kommer användarnas datorer att vara säkrare än någonsin. Får vi hoppas i alla fall.
Källa 1