Det flyter just nu runt spam som utger sig för att vara notifieringar från LinkedIn. För ett otränat öga är det väldigt svårt att särskilja de falska spam notifierngarna från originalen då förövarna har använt sig av LinkedIn:s mall för e-post. Det finns dock några element som man kan kolla på för att avslöja det falska meddelandet.
LinkedIn notifieringar leder till Malware! - Mjukvara.se
E-postet ber dig att klicka på en knapp för att bekräfta att du är vän med en Neal Collins, vice VD för ett lönehanteringsföretag. Men i själva verket leder knappen dig till en annan webbadress, du kan upptäcka det genom att låta musen ”hovra” över knappen och därmed visa den dolda webbadressen som är salesforceappi.com. Den ska inte blandas ihop med den legitima salesforceapi.com.
[ad#Google Blogg]
Om man klickar på knappen leds man alltså till salesforceappi.com där det omedelbart börjas hämta malware som försöker utnyttja svagheter i ditt operativsystem. Du kan enkelt undvika att bli drabbad av detta malware genom att göra enligt ovanstående instruktioner för att kontrollera det är en korrekt webbadress som döljer sig bakom knappen.
Om du skulle klicka på knappen är  det bästa du kan göra att ha ett uppdaterat antivirusprogram eller ett dedikerat antimalware program likt malwarebytes-antimalware.
Källa 1