Gratis program går det 13 på dussinet. Nätet är fullt av dem. Vilka skall man använda? I en värld av stort utbud blir detta en bra fråga och jag tänkte försöka besvara den genom att visa vilka gratisprogram jag använder och du som läser detta får också säga ditt, genom att berätta i en kommentar, vilka program gratis program du använder
Musik
Jag börjar med det enklaste, Musik. För mig finns det bara en applikation som räknas här och det är Spotify. Jag häpnade första gången jag använde den trots att mitt musikintresse är ganska litet. Tänker man dessutom efter vad de håller på med, musik till alla, närsomhelst, varsom helst och tom gratis. Då inser man att det är ingen liten grej Spotify håller på med. Spotify är näst efter Google, den funktionen jag använder mest.
Bildprogram
Jag kan inte säga att jag är en hejjare på bilder. Det är tom så att jag inte äger någon digitalkamera. Men jag gillar att titta på bilder vilket betyder att jag nästan är beroende at Flickr. Jag går hellre till Flickr och gör sökningar än slår på TV:n faktist. Nu stretchar jag nog ämnet här. Flickr är ingen gratistjänst. Däremot kan man använda Flickr gratis om man nöjer sig med att ladda upp 100 MB av bilder i månaden.
För bildredigering använder jag Paint.Net. Det. mina redigeringsbehov är enkla och Paint.NET är frustrationsfritt. Man bara ladda upp bilden och det är sällan något tar mer än fem minuter att fixa.
Backup
Backup är en tjänst som typiskt är betaltjänst men Storegate erbjuder dig 2GB av lagringsutrymme gratis. 2 GB är  rätt mycket data för en privatperson. Det kan vara flera hundra bilder och mycket dokument. Speciellt om du lagrar dina bilder på Flickr och inte har så mycket musik nedladdat utan använder Spotifys tjänst. Då är det troligt att dina dokument och övriga filer ryms på 2GB.
Dokument
Eftersom jag är Google fanatiker så är valet självklart för mig. Google Docs. Här finner man exakt samma program som i Officepaketet men det är gratis. Funktionaliteten är sämre också men jag skulle vilja hävda att det räcker väldigt långt. Speciellt om du bara är hemma användare för ärligt. Hur många makron till Excel har du byggt i ditt liv? I Google Docs finns det en motsvarighet för varje Officetjänst. Jag tycker dessutom att Google Doc har två uppenbara fördelar. Dels så är lagringen av informationen inte lokalt på din dator utan på Google servrar. Så kraschar din dator försvinner inte informationen. Det är också väldigt enkelt att dela dokument med andra. Inget skickande av filer eller versionshantering. Bara skicka en URL som kan användas.
Videospelare
Webläsare