Crystone-Webbhotell

Betyg
7.5/10PC
Mjukvara.se star Mjukvara.se star Mjukvara.se star Mjukvara.se star Mjukvara.se star Mjukvara.se star Mjukvara.se star Mjukvara.se star Mjukvara.se star Mjukvara.se star
Pris: 40-119 SEK/Mån

40-119 SEK/Mån
Köp Crystone-Webbhotell
Fakta
Licens: Löpande
Pris: 40-119 SEK/Mån
Tillverkare: Crystone
Begränsningar: Inga
Licenstid: Löpande
Språk: Svenska
OS: Alla
Relaterat innehåll
Info
Tillverkare:  Crystone
Funktioner
Betygsspecifikation
Funktionalitet   
Användarvänlighet    7
Hjälpfunktioner    7
Support    6
Pris    9
Effektivitet    9
Personlig åsikt    7
Vad användarna tycker

Mjukvara.se vill veta vad du tycker om Crystone-Webbhotell. Berätta för oss!

Webbhotell för Privatpersoner

Crystone grundades 1997 i Stockholm och är ett tjänsteföretag inom webbhotell och hosting. Dem har ett brett kundnät som rör sig över hela världen, och såväl privatpersoner som företag nyttjar tjänsten. Crystone är idag ett av de större webbhotellen i Sverige och räknar med att dem har mer än 60.000 kunder. Crystone har kontor både i Sverige och Norge, samt lokalkontor i Miami och Istanbul.

Crystone riktar sig till både privatpersoner som företag, och beroende på vilken typ av kund du är har de två olika paket. Det paket som riktar sig till privatpersoner består bland annat av 100GB utrymme, 2000GB trafik i månaden, obegränsat antal domäner och e-postkonton, samt tre stycket MSsql databaser. Till företag riktas företagspaket som innefattar 200GB utrymme, du får tillgång till 5000GB trafik i månaden, obegränsat antal domäner och e-postkonton, samt fem stycket MSsql databaser. Du har även möjlighet att köpa en dedikerad server och placera denna i någon av Crystones datahallar, och om du redan har en server kan du enbart välja att placera den hos Crystone. I deras datahallar finns backupström i form av stor UPS och dieselaggregrat, samt att dieselaggregatet provkörs varje månad för att allt ska fungera som det ska, om olyckan väl är framme. I dessa ingår även support via mejl och telefon, samt daglig backup. Deras datahallar är utplacerade på tre platser runt om i Sverige, två i Stockholm och en i Malmö.

Vad gäller Crystones support är den långt ifrån bäst i klassen.  Den tenderar till att vara långsam med att svara, samt att svaren kan tyckas otydliga. Om det är en fråga som supportern inte tycks kunna svara på för tillfället ber dem dig oftast att mejla frågan, och oftast får du också ett svar via mejl någon vecka senare, men detta blir en aning problematiskt om du är i behov av akut hjälp. Många gånger fungerar supportern klanderfritt, och i och med att det går att få support via såväl telefon och mail är supportern tillgänglig på flera plan. Ytterligare något som är till Crystones nackdel är deras kontrollpanel som är oerhört komplex och svår att förstå sig på. Visserligen kanske inte detta är ett problem för erfarna webbhotellsanvändare, men för nyare användare kan detta vara tämligen svårt att begripa sig på.

Supportern är något som Crystone måste arbeta med för att helhetsintrycket ska vara oklanderligt, men på många plan är dem att rekommendera. Dem erbjuder generöst med bandbredd och lagringsutrymme, vilket är en förutsättning för att hemsidor med mycket filer som är starkt trafikerade ska fungera. Crystone är heller inte allt för dyrt, något som kan ses som positivt om man inte vill lägga hela spargrisen på ett konto. Samtidigt som det antagligen är så att man får vad man betalar för och kanske innebär priset att kundsupporterna inte är av högsta rang. Men i vilket fall som helst är Crystone värt att pröva, får du inga större problem och behöver kontakta kundsupport är Crystone helt klart värt en chans.
Christain Rudolf
Skrivet av Christian Rudolf
Expertskribent - Antivirus och Brandvägg
Vad tycker du om Crystone-Webbhotell?
Berätta för Mjukvara.se!


Ditt namn


Din e-mailadress (Mjukvara.se lämnar aldrig ut din e-mailadress)


Din hemsida eller blogg


Din recension


Användarnas recensioner av Crystone-Webbhotell

Crystone
Bäst med Crystone-Webbhotell


Köp Crystone-Webbhotell

Hjälpte denna sidan dig?

Tipsa gärna dina vänner genom att blogga, Twittra eller Facebooka Mjukvara.se!

Skärmdumpar av programmet
En bild på Crystones kontrollpanel. Här kontrollerar du dina domäner, websidor och vad du vill göra med dem.