Mjukvara Logo

Blogg om programvaror, internet och webbapplikationer

KATEGORIER Antivirus AntiSpyware Surfa anonymt Backup Krypteringsprogram Webbhotell Programvara Gratis-program Internetkatalog

 

 

24 november, 2011

Organiserad attack mot mobilsurf-kunder hos AT&T.

Filed under: Android,Apple,google,Iphone,MobilsĂ€kerhet,Mobiltelefoni — Christian Rudolf @ 12:47

Den amerikanska mobiloperatören AT&T har blivit attackerad i vad man kommit fram till var en organiserad attack. Förövarna riktade in sig pÄ operatörens kunder som tecknat abonnemang för mobilsurf.

En grupp av hackers ska ha skapat automatiserade script som de sedan anvÀnde för att attackera operatören och dess kunder. Enligt utsago har de anvÀnt sig av scriptet för att avgöra om den attackerade abonnemang varit anslutna till mobilsurf. I en liknande attack mot AT&T:s webbplats kom förövarna över e-postadresser till över 100 000 iPad anvÀndare. AT&T uppger dock att förövarna inte har kommit Ät kundinformation vid det hÀr tillfÀllet.

En talesman för AT&T har uppgett att det Àr oklart hur deras webbplats agerat under attacken. SÀkerhetsrÄdgivare menar att en inloggningsfunktion aldrig ska returnera svar som tyder pÄ att anvÀndarnamnet Àr korrekt. Det vill sÀga att de avslöjar vilken e-postadress eller vilket alias som anvÀndaren har anvÀnt sig av för att registrera sig. Inloggningsfunktionen bör dölja detta för att motverka intrÄng. Det Àr oklart hur AT&T:s webbplats har agerat vid tillfÀllet för attacken.

[ad#Google Blogg]

AT&T har skickat ut ett varnande e-post till berörda kunder. Enligt operatören ska antalet berörda kunder motsvara mindre Àn en procent av totala antalet mobilsurf-kunder.

KĂ€lla 1


 

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment