Mjukvara Logo

Blogg om programvaror, internet och webbapplikationer

KATEGORIER Antivirus AntiSpyware Surfa anonymt Backup Krypteringsprogram Webbhotell Programvara Gratis-program Internetkatalog

 

 

31 maj, 2011

Lockheed Martin under attack!

Filed under: Om Mjukvara — Christian Rudolf @ 11:22

LockHeed Martin Àr en av USA:s största militÀra entreprenörer med uppdrag frÄn flera olika myndigheter har blivit utsatta för nÄgon form av attack mot deras datasystem. Under 2008 var LockHeed Martins statliga kontrakt vÀrda 36 miljarder dollar och de har enbart fortsatt att öka. De tillverkar bland annat undervattensmissiler för ubÄtar, sÀrskilda stridsflygplan och mycket annat.

Lockheed Martin bekrÀftade i lördags att de blivit utsatta för en omfattande och envis attack i deras datasystem, men att de lyckades begrÀnsa attacken snabbt tack vare deras sÀkerhetssystem. De har skrivit ett utlÄtande som meddelar att deras datasystem Äterigen Àr sÀkert, och att ingen kund, myndighet eller personal förlorat information i attacken.

Uppgifter i The New York Times menar att Lockheed Martin vidtagit omfattande ÄtgÀrder sÄ fort intrÄnget upptÀcktes, samt att de utfÀrdat nya lösenord till de anstÀllda inom företaget. Lockheed Martin ska Àven ha meddelat berörda myndigheter om incidenten samt startat en utredning för att undersöka attackens natur, och hÀrkomst. Uppgifter inne ifrÄn företaget gör gÀllande att man inte kunnat utesluta att attacken kan ha haft samband med en attack mot företaget frÄn tidigare i Är.

[ad#Google Blogg]

Det Àr grundlÀggande att en militÀr entreprenör har adekvat sÀkerhet i sina datasystem för att skydda konfidentiell information frÄn utomstÄende. Det Àr inte kÀnt vad förövarna var ute efter, eller om de fick med sig nÄgon form av information. Men de kan potentiellt komma Ät information som rör militÀrteknik och struktur.

Vi har listat nÄgra bra webbplatser om datorsÀkerhet för dig som vill lÀsa mer om datorsÀkerhet samt skapat en lista med enkla steg att följa för att undvika virus och intrÄng i din dator.

KĂ€lla 1


 

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment