Mjukvara Logo

Blogg om programvaror, internet och webbapplikationer

KATEGORIER Antivirus AntiSpyware Surfa anonymt Backup Krypteringsprogram Webbhotell Programvara Gratis-program Internetkatalog

 

 

7 maj, 2012

FBI vill avlyssna sociala medier!

Filed under: facebook,google,Sociala nĂ€tverk,Twitter — Christian Rudolf @ 20:00

Det finns en vÀxande oro för att man inte ska kunna övervaka hÀndelser i digitala medier inom FBI. UnderrÀttelsetjÀnsten arbetar nu i det tysta med att mjuka upp de ledande aktörerna (exempelvis Facebook och Twitter) gentemot den kommande lagen CALEA.

1994 antogs lagen som gav FBI möjligheten att avlyssna telefonsamtal i USA. Det krÀvdes dock att operatörerna och telefontillverkarna var med pÄ skeppet för att lagen skulle antas och bli verklighet. De behövde tillverkarna och operatörerna för att bygga in avlyssningsutrustning i telenÀtet.

2004 uppdaterades lagen sÄ att den Àven omfattade internetleverantörer sÄvÀl som leverantörer av IP-telefoni. FBI vill nu uppdatera lagen Äterigen sÄ att den omfattar sociala medier och andra digitala kommunikationskanaler.

Enligt rapporter har representanter frÄn FBI trÀffat senatorer och andra högt uppsatta politiker i USA för att föra en bred politisk agenda. Samtidigt ska direktören för FBI, Robert Mueller, ha möten med bland andra Facebook och Google för att fÄ med dem pÄ deras agenda.

[ad#Google Blogg]

Medan berörda organisationer oroar sig över de kostnader som det skulle medföra att implementera möjligheter för avlyssning. Oroar sig fler för inskrÀnkning i privatpersoners integritet som en reviderad version av lagen skulle medföra. Jag menar att en sÄdan hÀr lag Àr precis det som Anonymous och liknande internetaktivister motsÀtter sig. Det skulle inte förvÄna mÄnga om nÄgon av grupperna deklarerar sitt ogillande mot lagförslaget och tar till attacker för att avskrÀcka/ hÀmnas det.

KĂ€lla 1


 

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment