Mjukvara Logo

Blogg om programvaror, internet och webbapplikationer

KATEGORIER Antivirus AntiSpyware Surfa anonymt Backup Krypteringsprogram Webbhotell Programvara Gratis-program Internetkatalog

 

 

29 oktober, 2010

Apple bland top fem största mobiltillverkarna!

Filed under: Apple,Mobiltelefoni — Christian Rudolf @ 15:17

För första gången har Apple tagit klivet upp bland de fem största mobiltillverkarna i världen, de har nu fjärde platsen.

Apple hade en andel av världsmarknaden på hela 4.3 procent under perioden juli till september. I och med sin ökande marknadsandel har de tagit sig förbi SonyEricsson på listan över världens största mobiltelefontillverkare. Detta är en imponerande utveckling av ett företag som erbjuder så pass få modeller i jämförelse med konkurrenterna. Apple har den senaste Iphone 4 och den äldre Iphone 3GS på marknaden, alltså enbart två modeller. Jämför det med SonyEricsson som har uppskattningsvis 15-30 modeller på marknaden.

Apples telefoner är eftertraktade tack vare dess utseende, funktionalitet och stora utbud av applikationer. Just applikationerna är ett enormt dragplåster, det finns allt från spel till verktyg för att öka sin produktivitet till hälsovårdsrekommendationer. I och med att Apple ställer höga krav och granskar applikationerna innan de släpps på marknaden så håller de flesta applikationerna relativt höga standarder. Motsatsen till Apples hårda krav och granskningar är den öppna marknaden i Google Android systemet, det finns för och nackdelar med båda, men ur ett rent användarperspektiv så är det enklare att hitta bra applikationer till Iphonen än till Android-telefoner.

Nokia innehar första platsen med en marknadsandel på hela 33 procent, därefter följer Samsung på 21 procent och på tredjeplats kommer LG på 8.5 procent.  Sony Ericsson och RIM (Research in Motion, tillverkaren av Blackberry) konkurrerar om 5:e platsen som just nu innehas av RIM.

Det är intressant att se att ett företag med så få modeller på marknaden ändå kan konkurrera med de som har väldigt många modeller. Ska man dra slutsatsen att det är bättre att nischa sig mot en typ av telefoner, eller har applikationer och smartphones tagit över marknaden totalt sett? Intressant att diskutera. Gör gärna det i kommentarsfältet!

Källa:

Källa 1

No related posts.


 

2 Comments »

  1. Det handlar också om användbarhet. Naturligtvis gränsnittet mot mig som användare. Men också den enkelhet Apple lyckats bygga in i app-installationen.

    Comment by rostarn

  2. jag har själv en en mobiltelefon från apple men tyvärr tar det sådan lång tid innan de finns att få tag på i Sverige tycker i alla fall jag. Jag köpte min iPhone på Telia med ett till hörande mobilabonnemang http://www.telia.se/privat/produkter_tjanster/mobilt/abonnemang/ . Jag är jättenöjd med allt förutom att jag fick vänta på mobilen i 3 månader men det är inte Appels fel…

    Comment by Angelica —

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment