Mjukvara Logo

Blogg om programvaror, internet och webbapplikationer

KATEGORIER Antivirus AntiSpyware Surfa anonymt Backup Krypteringsprogram Webbhotell Programvara Gratis-program Internetkatalog

 

 

13 augusti, 2010

Advanced Web Ranking – Ordning på sökpositionerna

Filed under: Programvara,SEO — Christian Rudolf @ 13:09

Advanced Web RankingI mitt arbete som sökmotoroptimerare och webmaster vill jag hålla reda på alla positioner mina sidor har i Googles sökresultat. Jag vill kunna se när något förändras för att kunna reagera och jag vill alltid ha en bra översiktlig bild av läget. Dessutom är det ju så roligt att se framstegen. Förr spenderade jag väldigt mycket tid med att Googla men till sist blev det helt enkelt för mycket för att kunna hålla reda på utan hjälp.

Advanced Web Rankings var svaret

Med hjälp av AWR (Advanced Web Rankings) så fick jag total kontroll över tusentals sökord som jag inte ens orkat hålla koll på tidigare. Istället för att spendera en timme om dagen där jag ändå bara hann med att kontrollera det allra viktigaste så får jag nu uppdateringar i mailen när det händer något. Jag använder i princip två av AWR:s många funktioner. Den första är triggers, varje gång en position förändras på något av de sökord jag bevakar får jag ett mail. Den andra är att jag tar ut fullständig positionsdata på alla mina siter som jag kan gå tillbaka och titta på när jag vill.

AWR för sökmotoroptimerare

Eftersom vi levererar SEO till kunder är AWR ett ovärderligt verktyg, vi rapporterar varje månad position på varje sökord till varje kund. Det brukade vara ett enormt jobb medan det nu sköts näst intill helt automatiskt. För varje kund har jag valt att få ut data över aktuell position på de sökord som gäller, vilken sida det är som visas i siten, vad som varit bästa position sedan starten och vilken position som sidan hade i senaste mätningen. Om man vill kan man till och med se till att Advanced Web Ranking levererar rapporten i din dokumentmall, du skulle inte ens behöva titta på den innan du skickar den till kunden.

Triggers är fantastiskt

Nog för att det är lockande att kasta sig över sina favoritsökresultat på morgonen men det är en tidstjuv om något. Istället för att med en galnings frenesi kontrollera de viktiga sökorden en gång i timmen litar jag på att AWR berättar för mig när något händer. Så länge sökresultaten ser ut som tidigare så händer inget men om en position förändras får jag ett email som berättar för mig vilken position det är som förändrats och hur den har ändrats. Jag kan själv välja med vilken frekvens positionerna kontrolleras, vikta positioner oftare och mindre viktiga positioner kanske inte så ofta.

Du hittar AWR hos Caphyon.

No related posts.


 

6 Comments »

 1. Tack för tipset Magnus. Ska utvärdera detta.

  Comment by Henrik Angervall

 2. Jag köpte själv programmet i tisdags och är relativt nöjd så här långt. Det enda är att det tar live väl långt tid att söka igenom alla nyckelorden (1 timme för 90 ord) om man har flera projekt. Jag skulle gärna se att programmet automatiskt hämtade gratis proxies och använde dessa för att på så vis öka tempot.

  Comment by Stefan

 3. Hi Christian,

  My name is Tammy and I tried emailing you at info@mjukvara.se and the email I sent could not be delivered to you.

  I have come across your site and was hoping to talk to you about having you review the product Vypr VPN by https://www.goldenfrog.com/.

  I actually work with Powerhouse Management. Which is an affiliate network. For more information on how we can work together please contact me back at the email I provided.

  Thanks,

  Tammy Smith

  Comment by Tammy Smith

 4. Hi Tammy

  Thanks for contacting me. However, I try to focus on Sweidish software and services!

  Comment by Christian Rudolf

 5. Ja, det skulle onekligen vara bra med proxy-sökningar men knepet idag är att använda det när du sover så har du rapporter på morgonen.

  Comment by Magnus B —

 6. […] och Majestic SEO. Om du behöver hålla koll på ett större antal sajter i sökresultaten finns Advanced Web Rankings. Ett verktyg som kan göra stor skillnad är också det On Page-verktyg som finns på […]

  Pingback by Sökmotoroptimering - Börja så här

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment