Backup och Lagring av Filer Online

Alla Backup program innehåller
 • Automatisk Backup
 • Säkerhetskopiering

Spara Filer på Internet

Backup av din hårddisk är antagligen inget man tänker på när man vaknar på morgonen. I de flesta fallen tänker man inte på det förrän datorn har kraschat,blivit stulen eller tom brunnit upp och det är försent. En backup skall ses som en försäkring utifall det händer något. Denna sidan handlar om olika lösningar för online backup! Endast 14% av Svenskarna gör regelbundet en Säkerhetskopia av viktigt digitalt material, enligt SCB, var inte en av dem utan köp en backuplösning nu och spara det du tycker är viktigt, tex dina digitalbilder.

Försäkringar är det sällan man tänker på, de skall bara finnas. Denna sida handlar om dessa ”backup-försäkringar”. Välj en ”försäkring” idag! Få människor använder en idag backuplösning trots att de faktiskt har massor med viktig information på sina hårddiskar. Skulle du tex vilja förlora alla dina digitala kort, kärleksmail, skolarbeten eller musik du har köpt. En backuplösning gör att du kan återställa allt detta på ett enkelt sätt. En online backup är en billig försäkring mot att förlora saker man håller kärt!

Top 5 bästa Backup

1
Läs vår Recension om Diino.se
Diino-Hårddisk på nätet är ett Svenskt företag som hjälper privatpersoner och företag med att göra säkerhetskopieringar av deras data, som filer, bilder, dokukement eller musik. Diino är den Bästa Svenska Automatiska Backuptjänsten på nätet för att:
  1. Svensk Support
  2. Inte billigaste men Bra Pris
  3. Enkelt att schemalägga kopiering av din hårddisk.
  4. Du kan Testa tjänsten Gratis i 30 Dagar
  5. Du kan spara 100GB av data(vilket är tiotusentals bilder som du tagit med din kamera)
  6. Gratis Test av tjänsten
2
Läs vår Recension om F-secure Backup Program!
Backup programmet från F-secure ger dig tillgång till obegränsat utrymme för säkerhetskopiering! Du kan alltså spara hur många digitala bilder, musikfiler eller videos som helst. För endast 495 SEK erbjuder F-Secure obegränsat utrymme för backup. F-Secure är ett finskt företag som hjälpt internetanvändare med säkerhet sedan 1994. Företaget har kontor i Sverige och Support är på Svenska. F-Secure är börsnoterat på Helsingfors Fondbörs.
3
Läs vår Recension om Memopal
Memopal är en onlinetjänst för att säkerhetskopiera informationen du har på din hårddisk. Trots att Memopals programvara för backup är på engelska är tjänsten väldigt lättanvänd. Det tog mig mindre än 2 minuter att registrera mig. Jag gillar Memopal just pga denna enkelheten!
4
Läs vår Recension om DropBox
Dropbox är en amerikansk tjänst för säkerhetskopiering som startades av Drew Houston and Arash Ferdowsi. Drew var frustrerad över att han glömde sitt USB minne och bestämde sig för att skapa tjänsten. Dropbox är en av de bästa engelska tjänsterna för backup och säkerhetskopiering. Dropbox är den bästa utländska backuptjänsten för att:
 1. Dropbox är en tjänst som är väldigt lättanvänd och intuitiv för användaren
 2. För den professionella användaren är Dropbox det bästa alternativet
 3. Dropbox är anpassat i stor utsträckning för delande av filer
 4. Det är en dyr tjänst, i grundutförandet får du endast 50GB till dubbla priset av motsvarande svensk tjänst
5
Läs vår Recension om Carbonite
Carbonite är en enkel tjänst för backup och säkerhetskopiering som håller vad den lovar. Om det du söker är att skydda dina filer och säkerhetskopiera din dator så är Carbonite tjänsten för dig.


Väldigt få svenskar gör en säkerhetskopiering av datan på sin hårddisk. Antagligen underskattar man sannolikheten för att tex hårddisken skall krascha och den datan man har försvinner. Den mesta datan som finns är såklart av ringa värde men har man foton man gillar så kan de vara borta för alltid vid en hårddiskkrasch eller stöld

Denna sida handlar om program som lagrar dina filer online. Det betyder att datan sparas med jämna mellanrum och sparas på en server någon annanstans, man kan likna tjänsten vid en hårddisk som är online.

Alternativet till att lagra dina filer online, är att köpa en extern hårddisk och koppla till din dator- Då har du större kontroll över informationen än om du gör en lagring på internet. Nackdelen är att din externa hårddisk kan brinna upp om ditt hus tex brinner upp.

Hur mycket data försvinner då? Ca en tredjedel av alla svenska datoranvändare hävdar att de förlorat information för att de inte backupat sin dator.

Till skillnad från antivirusprogram finns det väldigt få tjänster som erbjuder hårddisk på nätet gratis. Det är för att det kostar en slant att förvara datan, till skillnad från antivirus, där varje extra använt program har marginalkostnad noll.

I sverige använder man ofta engelska utryck, relevanta utryck för internet hårddisk är free ftp space, free storage, och online storage.

Experten svarar på dina Backupfrågor
Christain Rudolf Skrivet av Christian Rudolf
Christian Rudolf är expertskribent här på Mjukvara.se han svarar på alla dina frågor.
 
LÄSARFRÅGA FRÅN

Läsarfråga: Hur skaffar jag en Backup på Liten Budget?

Läsarfråga: Hej Christian! Jag heter Karin och kollar in på din blogg då och då och nu har jag en fråga till dig. Jag är en ensamstående mamma med två barn. Det betyder att jag inte har så mycket pengar att röra mig med varje månad. Jag har insett att jag nog behöver en tjänst som gör en säkerhetskopia av allt jag har på hårddisken. Så jag letade bland dina förslag och dessutom frågade jag mina vänner vad de tyckte. Att köpa en lösning kostar sisådär 500 kronor. Det är en hel del pengar för mig och jag undrar om du kan hjälpa mig med något budget alternativ? Svar: Tack för ditt uppskattande mail Karin! Jag har några förslag till dig som du kanske kan kombinera på ett sätt som är lämpligt för dig.
 1. Starta ett konto på Flickr. Det finns i två varianter. Ett gratiskonto och ett betalkonto. Betalkonton kostar ca 25 USD per år. Det är väsentligt mindre än vad en vanlig backup kostar. Speciellt nu när dollarn är billig. Där kan du spara alla dina foton. Med betalkonto har du obegränsat med utrymme. Gratisvarianten, där begränsar Flickr dig till att du endast får ladda upp 100 MB av data i månaden(det brukar motsvara 30-50 bilder). Så har du få bilder klarar du dig med gratisvarianten.
 2. Dropbox. Denna backuptjänst erbjuder dig 2GB av data gratis. Det motsvarar i bästa fall upp mot 1000 bilder.
 3. Google doc. Google erbjuder dig en gratis office tjänst på nätet. Här kan du spara alla filer relaterade till word, excel och andra kontorsprogram. När du väl börjat använda denna tjänsten kommer du ganska snart sluta använda den på datorn och endast använda den på nätet.
Är behoven av backup inte så stora, då finns det gratislösningar. Speciellt om man är villig att ge det lite mer tid och energi. Jag hoppas detta var det svaret du var ute efter Karin.Läs fler läsarfrågor om Backup

Hjälpte denna sidan dig?

Tipsa gärna dina vänner genom att blogga, Twittra eller Facebooka Mjukvara.se Backupsida!

VideoGuider Backup
VideoGuide Återställ filer med F-Secure Internet Backup Såhär Enkelt är det att återställa filer när du använder F-secures online tjänst för säkerhetskopiering Mindre än 20% av alla användare i Sverige gör en säkerhetskopia av sin hårddisk, du behöver inte vara en av dem!
Nyheter om Backup
Windows Defender ditt backup antivirus
I förra veckan avslöjade McAfee resultatet av...

Facebook köper Instagram – så här säkrar du dina bilder
Under måndagen blev det officiellt att...

SafeSync delar filer mellan PC, Mac, iOS och Android säkert!
Säkerhetsföretaget TrendMicro har lanserat...

VideoGuide Återställ filer med F-Secure Internet Backup
Såhär Enkelt är det att återställa filer...

Sökningar efter iCloud leder till virus!
Det har knappt gått två veckor sedan Apple...