Gör en Backup för din Älskade Iphone

Gör en Backup för din Älskade Iphone - Mjukvara.seIphonen har på ett revolutionerade sätt kommit att förändra människans relation till sin telefon. Telefonen är inte längre bara något man ringer och smsar med, telefonen är numera så mycket mer än bara en telefon.
Med din Iphone kan du självklart ringa och smsa, men du kan också se på film, surfa, svara på e-post, samtidigt som din iphone kan vara din stegräknade, din kalender och i de flesta fall är Iphonen också din minnesbank. I denna sparar du säkerligen mängder av bilder, musik, dokument och filmer, appar, saker som för dig är oerhört betydelsefulla och som du inte vill bli av med. Men precis som allt annat kan även din iphone gå sönder, och vad händer då med allt som du vill ha kvar?
[ad#Google Blogg]
Bild, CC, Flickr
Om du vill vara säker på att dina filer och dokument ska finnas kvar kan det vara lämpligt att göra en Backup på din iphone. Och detta är inte alls särskilt svårt, det enda du behöver göra är en säkerhetskopia som Itunes gör själv automatiskt när du synkroniserar din Iphone med din dator. Du använder säkerhetskopian till att återställa om du behöver återgå till ett tidigare säkerhetskopierat läge. Till exempel om du ska lämna in din iphone på lagning eller kontrollåtgärd så är det mycket troligt att allt ditt innehåll kommer att raderas, men det enda du behöver göra då är som sagt en säkerhetskopia genom ditt Itunes och när du sedan får tillbaka din lagade iphone behöver du bara synkronisera din iphone och på så vis återställer du säkerhetskopian till din nya telefon.
Itunes säkerhetskopierar det mesta i din telefon, bland annat din adressbok och favoriter i adressboken, kalenderkonton, mail-konton, samtalshistorik, anteckningar, träningspass, sms och mms-meddelanden, kamerarulle – vilket inkluderar tagna foton, skärmdumpar, sparade bilder och videor. Den säkerhetskopierar med andra ord i princip allt ur din iphone. Men skulle du mot förmodan vara osäker är det bara att gå in på apples support som har listat allt de som Itunes säkerhetskopierar.
Backupen är i de flesta fall mycket säker, men kan ibland vid stora versionsändringar fungera mindre bra och då inte säkerhetskopiera allt. Därför bör man alltid både synkronisera och göra en backup för att vara fullständigt garanterad att allt har blivit kopierat

Om du skulle vilja ta bort en säkerhetskopia som skapats av Itunes gör du på följande:

  • Du öppnar itunes- inställningarna.
  • Du klickar på enheter, det vill säga, din Iphone.
  • Itunes 8.1 eller senare visar sedan telefonnumret och serienumret på den iphone som säkerhetskopierats när du placerar din muspekare på en säkerhetskopia. När du hittat rätt säkerhetskopia klickar du på radera säkerhetskopia.
  • Bekräfta sedan att du vill ta bort den markerade säkerhetskopian genom att klicka på radera.
  • Du trycker på OK när du vill stänga Itunes-inställningar.

Nu vet du både hur man gör en backup på sin Iphone med hjälp av Itunes, men också hur du raderar säkerhetskopior som lagrats i Itunes.