Backup av Flickr-foton

Använder du Flickr och är rädd att dina bilder ska gå till spillo? Genom att göra backups på dina Flickr-foton kan du känna dig trygg med att dina bilder kommer att finnas kvar om olyckan är framme. Genom att ladda ner någon av nedanstående gratisprogram kan du enkelt säkerhetskopiera dina bilder.
Flickr har kommit att bli en av de absolut största webbsidorna för att publicera digitala foton på Internet. Sajten erbjuder såväl gratiskonton som betalversioner, där skillnaden är mängden utrymme man får för att publicera sina fotografier. Flickr fungerar för många även som en backup för deras fotografier, genom att lagra dina bilder på Flickr har du dem sparade på ytterligare en plats än din hårddisk på datorn. Men det är oerhört viktigt att inte glömma att även göra backups på sina Flickr-foton. Förhoppningsvis kommer du aldrig att behöva använda dina backup-filer, men om olyckan är framme är det tryggt att veta att det går att återfå fotografierna.
[ad#Google Blogg]

Gratis Backup med Downloadr

Det finns olika alternativ för att göra backups på dina flickrfoton. Med programmet Downloadr får du automatiskt säkerhetskopiering av dina Flickr-bilder, programmet tar nämligen backup på dina foton. Downloadr fungerar för Microsoft Windows och det ger ett enkelt gränssnitt för att ladda ner såväl stora som små bilder från Flickr till datorn. Genom detta program får du en fullständig säkerhetskopiering av dina bilder.
Bildtext: Här håller Downloadr på att göra en säkerhetskopia av alla mina bilder på Flickr. Den laddar ned bilderna till en katalog jag bestämt. Programmet fungerar smidigt då den kopplar ihop sig till ditt Flickrkonto via Flickrs API. Det enda du behöver göra är att vara inloggad på Flickr

Snabb Backup med Bulkr

Ett annat alternativ för att göra backups på sina Flickr-foton är en annan gratistjänst, nämligen Bulkr. Bulkr är ett litet program på under 1MB som är utvecklat av Adobe Air och fungerar till skillnad från Downloadr även på Mac och Linux. Detta program är enkelt att använda för att hitta ett bra urval av bilder på Flickr, men det är inte bara ett sökverktyg för bilder, utan om man har ett konto på Flickr fungerar Bulkr utmärkt för att ladda ner sina bilder därifrån för att sedan genom Bulkr göra en backup av sina bilder. Det är oerhört simpelt att säkerhetskopiera dina Flickr-foton med hjälp av Bulkr, genom bara ett klick görs en backup på hela din Photostream. När du har laddat hem Bulkr kan du synkronisera det till Flickr och på så vis göra en backup av dina fotografier.
Bildtext: Med Bulkr är du snabbt igång med att ladda ned och säkerhetskopiera dina Flickrbilder. Det tog mig mindre än 60 sekunder att ladda ned Bulkr och börja säkerhetskopiera.
Med Bulkr kan du göra backups på dina flickr-foton, men du kan också ladda ner någon av dina vänners album för att antingen spara eller bara kolla igenom dem. Du kan även formatera om dina bilder genom Bulkr, då du kan ladda ner dina fotografier i fyra olika storleker, beroende på vilken storlek du vill att bilden ska ha. Bulkr återupptar automatiskt nedladdningen av dina foton om anslutningen bryts, vilket gör att du i princip aldrig behöver oroa dig för att din backup ska misslyckas.
Det är så enkelt att göra en backup av dina Flickr-foton, och det är oerhört tacksamt att inte behöva oroa sig för att ens fotografier ska gå till spillo. Om du redan idag sparar dina fotografier på Flickr för att säkerhetsställa att du har kvar dem om din hårddisk skulle krasha, bör du ladda ner Bulkr för då är du garanterad ytterligare en backup av dina foton om något skulle inträffa. Man kan se Bulkr och Downloadr som enkel försäkring mot att Flickr försvinner eller det blir något fel på Flickrs servrar.

Extramaterial om Downloadr

Nedan har du en fem minuters video om Downloadr som förklarar programmet närmare!

Downloadr in action from Jan-Gerd Tenberge on Vimeo.