Twitterkonton försvinner lättare än vad du tror. Du kan tex radera ditt twitterkonto av misstag , det kan också vara så att någon kapar ditt twitterkonto och tex använder det för spam. Då kan både kaparen och eller Twitter stänga ditt konto.  Du är ju inte längre i kontroll över kontot.  Dessutom sparar twitter inte alla tweets. När de åldras deletas de.Detta kan vara  ett  trauma för aktiva twittrare.  Stora delar av ens digitala liv kan vara samlat där om man varit aktiv på Twitter ett tag. Bra tankar och många relationer brukar hopa sig på Twitter.  Av dessa skäl bör du då och då göra en backup av ditt Twitterkonto. Här får du tips på några bra Backuptjänster för Twitter:
1. Tweetake-galet lättanvänd tjänst
Tre Tjänster för att Göra en Backup av ditt Twitterkonto - Mjukvara.seTweetake är en av de absolut lättaste tjänsterna jag någonsin använt. På mindre än 60 sekunder hade jag loggat in med mitt Twitterkonto, därefter klickat i vad jag ville göra en säkerhetskopia av (I mitt fall mina followers) också sätter Tweetake igång. Den backupen som du väljer att göra, på tex Followers levereras sedan som en CSV fil, alltså en fil du kan öppna i Excel. Tjänsten är dessutom gratis. Jag hade lovat mig själv att vara lite nyanserad och peka på svagheter men i ärlighetens namn kan jag inte hitta någon.  Jag kan å det starkaste rekommendera Tweetake.
I bilden här bredvid kan ni enkelt se de valen man ställs inför när man loggat in. Efter valet sätter tjänsten bara igång. Superenkelt och gratis!
 
 
2. BackupMyTweets.com- Bästa betaltjänsten för Twitterbackup
Tre Tjänster för att Göra en Backup av ditt Twitterkonto - Mjukvara.seBackupmyTweets är på alla sätt en bra tjänst. Den går inte heller att direkt jämföra med Tweetake men efter att ha börjat prova Tweetake framstår Backupmytweets som något tam.  Det är lite jobbigare att bli medlem och för att kunna göra fullständiga säkerhetskopior av ditt Twitterkonto, måste man vara betalande medlem. Dock är det en ringa summa på 10 USD. I skrivandet stund har de dessutom 50% rabatt. Är du betalande medlem får du också många fler features än för Tweetake. Mer utrymme, du kan göra backup på ämne, dvs bara tweets som handlar om ett visst ämne. Du kan även göra en backup på din followers. All data sparas också online, till skillnad från Tweetake, där du laddar ned den i en CSV fil.
Är du villig att lägga 10 USD är BackupMyTweetsen riktigt bra tjänst att använda för en aktiv backup av ditt Twitterkonto. Jag tycker prissättningen är rimlig också, speciellt nu när den svenska kronan stärks för varje månad.
3. TweetBackup- Enkel Gratisbackup
Tre Tjänster för att Göra en Backup av ditt Twitterkonto - Mjukvara.seTweetbackup startades ursprungligen av en svensk internetentreprenör som heter Jonas Lejon men såldes till ett amerikanske backupföretag som heter Backupify. Tweetbackup är precis som Tweetake en väldigt lättanvänd och gratis tjänst. Användargränssnittet är också intuitivt och bra.  Nackdelen med Tweetbackup är att det bara går att göra en säkerhetskopia på min Tweets, inte på mina Followers. Till skillnad från Tweetake görs det en kopia varje dag automatiskt. Du behöver alltså ej tänka på att manuellt göra en backup på dina tweets varje dag.
Till vänster ser ni en skärmdump från admin av Tweetbackup. Det är lättanvänt och intuitivt.
Har du fler tips på Backuptjänster för Twitter eller vill dela hur du tänker kring att säkerhetskopiera ditt digitala liv. Lämna en kommentar nedan.