Topp 10 YouTube videor hitintills! - Mjukvara.seYouTube har verkligen blivit en fundamental kommunikationskanal för såväl privatpersoner som artister, företagare och stora imperium att använda sig av. YouTube är den enskilda videotjänst där det visas flest videor på nätet, de har dessutom blivit en av världens största webbplatser. Man kan se utvecklingen över tid för YouTube.
”ReadWriteWeb” har kontinuerligt gjort undersökningar för att se vilka videor som har sett flest gånger på YouTube. Deras första undersökning gjordes i augusti 2007 och visade att den video som då låg på första plats hade totalt 56 miljoner visningar.  Därefter gjordes en undersökning i september 2008 och visade att den föregående förstaplats innehavaren hade blivit ordentligt passerad av Avril Lavigne’s musikvideo ”Girlfriend” som hade fått 103 miljoner visningar fram till dess. Nästa undersökning gjordes i januari 2010 och visade trenden höll i sig. Avril Lavigne hade blivit passerad av en video föreställandes spädbarn som biter på någons finger. Videon hade fått 148 miljoner visningar. Den senaste undersökningen visar ett gigantiskt kliv framåt för YouTube. I april 2011 var den mest visade videon någonsin Justin Bieber’s ”Baby” med hela 506 miljoner visningar. Samtliga videor på topp tio i april 2011 har över 150 miljoner visningar. Jämför det med den första undersökningen 2007.
[ad#Google Blogg]
Topp tio i april 2011 är:

  1. Justin Bieber – ”Baby”.
  2. Lady Gaga – ”Bad Romance”.
  3. Shakira – ”Waka Waka(This time for Africa)”.
  4. Eminem – ”Love the way you lie”.
  5. Charlie bit my finger – again!
  6. Justin Bieber – ”One time”.
  7. Eminem – ”Not afraid”.
  8. Miley Cyrus – ”Party in the U.S.A”.
  9. Justin Bieber – ”Never say never”.
  10. Pitbull – ”I know you want me(Calle ocho)”.

Musikvideorna toppar listan tydligt, det är enbart en video som inte är musikvideo och det är ”Charlie bit my finger – again”.
Källa:
Källa 1