Statistiska Centralbyrån genomför varje år undersökningar om våra internetvanor. Det är en mycket intressant rapport som ni finner här. Datan man finner får en att häpna lite. Idag tar nästan alla svenskar digital kort med mobiltelefon, digitalkameror, ja tom den nya Ipaden har en kamera. Endast 14% gör ofta en säkerhetskopia av sitt digitala material. Det är häpnadsväckande lite. Dock finns det väl kritik att ge också. Jag skulle tex tro att många foton som tas, hamnar på Facebook och det är faktikst en typ av säkerhetskopiering.
Nästan ingen använder Backup till sin Dator - Mjukvara.se
Jag tycker att en backup skall ses som en hemförsäkring. Man behöver den nästan aldrig men när det väl krisar är man glad att man hade den. Fortfarande är en hel del backuplösningar lite dyra. De brukar kosta kring 500 sek per år, att jämföra med en hemförsäkring på ca 1000 sek för de som bor i hyresrätt.
Jag hyser dock inga tvivel om att många kommer bli ledsna i framtiden. Nätkriminalitet är en tillväxtindustri och många kommer drabbas i framtiden. En bieffekt av detta är att många kommer tappa allt digitalt material de har. Så var smart, gör en säkerhetskopia av det du kommer att sakna.