Facebook bara finns där, precis som min mobiltelefon. Där har jag bilder, relationer, kontakter och diskussioner. Om detta skull försvinna så är det  lika jobbigt som om min mobiltelefon skulle försvinna. Möjligtvis är det billigare att starta ett nytt facebookkonto än att köpa en ny mobiltelefon.
Det händer varje dag att Facebook stänger ned konton. Ibland beror det på att användaren haft ett beteende som inte är i linje med Facebook guidelines men det kan också bero på misstag, på att du har människor som vill dig illa och spamrapporterar dig(Kan hända om du tex är politiker). I dagarna kom det fram ett exempel på användande av Facebook som inte är ok med Facebook guidelines. Någon hade postat bilder av tavlor från den kända Svenska konstnäreren Anders Zorn. Detta gillade inte Facebook och censuerade dessa bilder. Skulle du ha lagt upp foton på tavlor som visar nakna kvinnor, flera gånger, är detta en anledning för Facebook att stänga ned ditt konto, även om nästan alla som läser detta tycker dessa tavlor är ganska harmlösa.

Gör en Säkerhetskopia av ditt Facebookkonto i Fem Enkla Steg

1. Gå till ”konto” i högra hörnet, välj ”kontoinställningar, se bild nedan:
Gör en Backup på ditt Facebookkonto! - Mjukvara.se
2. Scrolla ned en bit tills du ser ”ladda ned din information” , klicka där.
Gör en Backup på ditt Facebookkonto! - Mjukvara.se
3. Då kommer du till en ”Ladda Ned”-sida och det är bara klicka. Troligen har du mycket data i din profil, tex bilder. Så det kan ta tid innan nedladdningen är klar. Facebook skickar dig ett mail som berättar att det är klart.
Gör en Backup på ditt Facebookkonto! - Mjukvara.se
4. Det kan ta tid att göra en säkerhetskopia av ditt Facebookkonto. Det beror helt på hur mycket information du har där. I mitt fall tog det ca en timme innan mailet med länken kom. För att få ned länken måste du ange ditt lösenord…
Gör en Backup på ditt Facebookkonto! - Mjukvara.se
….och svara på säkerhetsfrågor. Vem som är vem av dina vänner på bilder.
Gör en Backup på ditt Facebookkonto! - Mjukvara.se
5. Ladda ned din fil med Facebook data. Spara den på ett säkert ställe då den innehåller mycket privat information.