Vi har tidigare skrivit om att Google håller på att utveckla en musiktjänst som är snarlik Spotify, och andra streamingtjänster. Men nu har Amazon hunnit före Google med sin nya musiktjänst ”Amazon Cloud Player” och ”Amazon Cloud Drive”.
Amazon lanserar ny musiktjänst! - Mjukvara.se
”Amazon Cloud Player” och ”Amazon Cloud Drive” är två funktioner i en och samma tjänst. För att kunna spela musik via ”Amazon Cloud Player” måste du ha laddat upp din musik på ”Amazon Cloud Drive”. ”Amazon Cloud Drive” har varierande lagringskapacitet beroende på om du är en Amazon kund eller ej. Gratis varianten har en lagringskapacitet på 5 GB, och du kan få 20 GB lagringskapacitet om du köper en skiva genom Amazon. Därtill kan du köpa till extra lagringskapacitet för en dollar per GB.
”Amazon Cloud Player” är dels en webbapplikation och dels en Androidapplikation, båda spelarna låter användaren ladda upp ny musik till Amazon Cloud Drive”, organisera sin musik samt skapa spellistor. Eftersom att den nya musikspelaren är en ”Cloud”-tjänst(internetbaserad) kan användaren komma åt sin musik oavsett geografisk plats, såvida man har en internetuppkoppling eller en androidtelefon. Den närmaste konkurrenten till ”Amazon Cloud Player” är en annan webbapplikation, ”Grooveshark”, som har ungefär samma funktioner. Dock är den inte helt legitim.

[ad#Google Blogg]

Både Google och Apple har rapporterats vara i farten när det kommer till nya musiktjänster, men har alltså blivit omkörda av Amazon. Det ska bli intressant att se hur konkurrensen drabbar eller gynnar de olika aktörerna när samtliga har lanserat sina musiktjänster.
Källa:
Källa 1