Bank of America’s kunder utsatta för bedrägeri?

Bank of America’s kunder utsatta för bedrägeri? - Mjukvara.seEn ganska stor grupp av kunder började ana att något var fel när de upptäckte att deras fram till dess fungerande betalkort plötsligt blev avvisade i kortterminalen. En efter en sökte de sig till deras lokala Bank of America kontor i Detroit området, och väl där upptäckte de att det var ganska många som hade samma problem med sina betalkort. Något som kan vara en varning för att någon form av intrång har skett i Bank of America’s datasystem.
Det finns väldigt lite information om ärendet, men Bank of America har uttalat sig att det inte rör sig om någon form av intrång i deras system. Dock har bankens kunder blivit av med upp emot 100 000 dollar sammanlagt genom ett stort antal underliga transaktioner. Dessutom kan de upptäcka ännu mer försvunna pengar eftersom att de fortfarande håller på att utreda händelsens omfattning.
De kunder som har blivit drabbade har fått sina betalkort blockerade och fått nya tillsända sig. Det är normalt förfarande enligt Bank of America. Det har även uppdagats att två anställda på Bank of America har fått sina betalkort kapade, och därmed spekuleras det i om det var ett ”inside job”.
Källa 1