World of Warcraft är världens största så kallade MMORPG, Massive Multiplayer Online Role Playing Game, med runt 10 miljoner användare. World of Warcraft engagerar med andra ord väldigt många människor varje dag. En ny phishing attack som är riktad mot just World of Warcraft spelare cirkulerar just nu frekvent på Internet.
World of Warcraft utsatt för Phishing attacker! - Mjukvara.se
Det hela börjar med att spelaren får ett e-post som säger att dennes World of Warcraft-konto är under utredning för att ha brutit mot användar villkoren vad gäller spelet. E-postet menar att kontot har sålts eller använts i bytesaffärer mellan spelare, eller och om så är fallet kommer kontot att straffas med avstängning under en period eller helt enkelt raderas helt och hållet.
En hängiven World of Warcraft spelare kan tolka detta som att en katastrof är annalkande, då de har lagt ner mycket tid på att spelet och inte vill se att deras konto stängs av eller raderas. De kan bli så upprörda att de missar uppenbara stavfel i e-postet, bland annat är spelets tillverkare felstavat.
[ad#Google Blogg]
För att undvika att kontot raderas eller stängs av behöver spelaren bara klicka på en länk i e-postet som leder till en falsk inloggningssida som är identisk med den faktiska inloggningssidan. Men genom att logga in tar personerna bakom e-postet över ditt spelkonto och säljer det vidare, alternativt bytar det med andra spelare. Med andra ord sker det som du ville undvika från början.  Enligt statistik är phishing riktad mot World of Warcraft på tredjeplats vad gäller frekvens i  phishing attacker. Det är bara PayPal och eBay som är mer utsatta för attacker. Så var vaksam med din konto information.
Källa:
Källa 1