Google förvärvar PushLife och utmanar Itunes!

Google förvärvar PushLife och utmanar Itunes! - Mjukvara.seBåde Google och PushLife tillkännagav affären under måndagen. Sedan tillkännagivandet har det spekulerats i vad PushLife’s tjänster ska användas till inom Google. En reell gissning är att deras tjänster kommer att ha något att göra med den ryktade musiktjänsten som Google förväntas lansera inom kort.
PushLife tillhandahöll en tjänst för Android och Blackberry smartphones som motsvarighet till Apples Itunes. Med PushLife kunde användarna köpa och hanter musik på sina smartphones, samt synkronisera den köpta musiken till just Itunes eller någon annan musikspelare på en dator. Jag skriver i imperfekt för att den här tjänsten kommer att läggas ner inom kort. PushLife’s tjänster kommer att koncentreras inom Google enbart.
Det är intressant att spekulera i vad exakt det här PushLife kommer att bidra med till Googles musiktjänst. En intressant gissning är att PushLife’s teknologi kommer att ge tjänsten en trådlös synkroniseringsfunktion mellan en smartphone och ett lagringsutrymme som Google tillhandahåller i sin tjänst. En sådan funktion är just det som Apple’s Itunes saknar i sitt register. Apple vill marknadsföra sin Iphone som en Ipod och en mobiltelefon i ett, det givna valet helt enkelt. Men laseras Google’s musiktjänst med trådlös synkronisering och ett lagringsutrymme på nätet kommer Apple att få tuff konkurrens.
Källa:
Källa 1