Gör en backup av dina familjefoton!

Fotografier är för de flesta  viktiga, med fotografier kan vi återblicka och minnas saker vi tidigare gjort. Men numera tas de flesta foton med hjälp av digitalkameror för att sedan lagras i din dator, något som inte alls är särskilt säkert. Enligt aktuell statistik kraschar en av tio hårddiskar varje år, och om det händer finns det risk för att alla dina foton går förlorade. För att förhindra detta mardrömsscenario kan du enkelt nyttja Diino eller Flickr som gör backups av dina fotografier och filer.
[ad#Google Blogg]
Diino fungerar som så att du skapar ett konto på Diino.se(Ett svenskt företag som erbjuder backup online), där har du möjlighet att välja på olika konton beroende på hur många GB du vill säkerhetskopiera. När du sedan skapat ett konto räcker det med att du en gång ställt in Dino, för efter det kommer nämligen dina filer ständigt och automatiskt att säkerhetskopieras till ditt personliga Diino-konto. Efter en första fullständig backup fortsätter Diino att säkerhetskopiera dina filer, och om du ändrar någon av dem så säkerhetskopieras den automatiskt. Genom att du får möjlighet att gratis testa Diino i 30 dagar kan du se vad tjänsten går för och om du skulle vara missnöjd och inte vill nyttja tjänsten avslutas kontot automatiskt efter 30 dagar och du behöver inte betala något.

Gör en backup av dina familjefoton! - Mjukvara.seBildtext: Diinos gränssnitt, där man hanterar och sköter sina säkerhetskopierade filer

Dina filer kan du enkelt ta del av oavsett vart i världen du befinner dig, oavsett om du har med dig den datorn som filerna är sparade på. Genom att logga in på ditt konto kan du enkelt ta del av dina filer, men du kan också dela med dig av dina filer till någon annan genom att ge dem en länk till en specifik fil, mapp eller fotoalbum.
Diino är inte det enda alternativet för lagring av fotografier. Flickr är en bildtjänst där du enkelt kan lagra dina bilder online. Flickr har en gratistjänst som gör att du kan komma igång och se vad tjänsten har att erbjuda, genom denna gratistjänst kan du ladda upp 100 MB av bilder varje månad. Detta motsvarar inte särskilt många fotografier, men det är ett bra sätt att se om tjänsten är ett bra gratis bildbackup tjänst för dig. Om du sedan är nöjd med Flickr är det enkelt att köpa ett abonnemang och när du har det finns inga begränsningar.
För att skapa ett Flickr-konto krävs det att du har en yahoo-mejl, om du inte har någon sådan är det bara att registrera en. När du skapat ditt konto är det bara att börja ladda upp dina första foton, och när du gjort det kan du välja om du vill att dina bilder ska vara privata eller inte. Om du inte vill att omvärlden ska kunna ta del av dina fotografier måste du redigera dina inställningar och göra bilderna privata.
Precis som Diino kan du med hjälp av Flickr enkelt dela dina bilder. På Flickr får varje bild en URL och denna kan du enkelt skicka till dina vänner, på så vis kan du trots att dina bilder är privata dela med dig av dina fotografier till vem du vill.