Plentyoffish utsatt för intrång under märkliga omständigheter. - Mjukvara.sePlentyoffish är en av världens största dejting sajter med över 11 miljoner användare världen över. Den är bland annat den främsta dejting sajten i Storbritannien och Kanada. Markus Frind, VD för Plentyoffish, avslöjade att webbplatsen blivit utsatt för ett eller flera olaga intrång där förövarna kom åt användarnas e-postadresser, användarnamn och lösenord.
Enligt Frind ska förövarna ha utnyttjat ett säkerhetsproblem som nu ska vara åtgärdat. Det märkliga är att VD:n och förövaren, Chris Russo, är på krigsstigen mot varandra och de båda hävdar bestämt  att intrånget har skett på olika grunder. Frind menar att Russo har begått ett olagligt intrång på webbplatsen där Russo kom över information om användarna. Russo ska sedan ha använt informationen för att bedriva utpressning mot Frind. Frind ska då ha hotat med att stämma Russo samt ha skickat uppgifter om Russo’s övriga intrång till densammas mamma.
Russo å andra sidan menar att han enbart är en säkerhetsexpert som undersöker säkerhetsproblem åt webbplatser. Han menar vidare att han fann ett säkerhetsproblem hos Plentyoffish. Russo ska då ha visat säkerhetsproblemet för Frind och hans fru som då anlitade Russo för att utvärdera säkerheten i deras webbplats. Den här professionella relationen ska sedan ha rasat samman enligt Russo då Frind anklagade honom för att ha brutit sig in i företagets databas. I samband med anklagelserna ska Frind även ha hotat med att stämma Russo samt att ”förstöra” hans liv, detta enligt Russo.

[ad#Google Blogg]

Det är väldigt svårt att reda ut vad som verkligen har föranlett intrånget, det är dock uppenbart att ett intrånget har skett och att förövaren kommit åt uppgifter om användarna. De blandade utsagorna från Frind och Russo ger inte oväntat ett väldigt luddig intryckt. Förhoppningsvis har säkerhetsproblemen blivit åtgärdade enligt utsago. Dock borde de användare som fått sin information stulen byta lösenord för säkerhetsskull.
Källa:
Källa 1