Försäljningen av Android surfplattor skjuter i höjden!

Försäljningen av Android surfplattor skjuter i höjden! - Mjukvara.seFörsäljningen av Android surfplattor tog ordentlig fart under det fjärde kvartalet av 2010 och ökade sin marknadsandel från 2.3 procentenheter till hela 22 procent. Det är en utveckling som tyder på att Android surfplattor kommer att ha en större marknadsandel än Ipaden inom en snar framtid. Enligt en ett företag som specialiserat sig på att undersöka Androids marknadsandelar  är denna utveckling väldigt likt den som Android har gjort bland smartphones.
Android är numera det största operativsystemet på marknaden för smartphones, men man ska ha i åtanke att Android inte är bundet till en tillverkare likt Apples operativsystem som enbart är bundet till Iphonen. Detsamma gäller för Android på surfplattorna eftersom att det är exakt samma operativsystem.
Man ska även ha i åtanke att Android än så länge inte är fullständigt anpassat för surfplattornas skärmstorlekar vilket medför att vissa applikationer inte fungerar som de ska, eller till och med att vissa applikationer inte fungerar över huvud taget. Men en ny version av Android, 3.0(Honeycomb), är under utveckling och kommer att ha fullt stöd för de större skärmstorlekarna.
[ad#Google Blogg]
När den nya versionen av Android släpps kommer surfplattorna med Android sannolikt att ta ännu större delar på marknaden från Apple och till slut bli det största operativsystemet. Dessutom kommer det att det att finnas ett större utbud av Android surfplattor då det inte är bundet till en tillverkare likt Apples Ipad. Det blir spännande att se vad som sker på marknaden för surfplattor under den kommande perioden. Kommer ovanstående förutsägelser att slå in?
Källa:
Källa 1