Mirco Wilhelm, en fotointresserad Flickr användare med över 4 000 bilder på sitt Flickr konto, fick sina bilder och sitt Flickr konto raderat av Flickr’s administration av misstag. Wilhelm hade som tur var sina original sparade på fler platser, men hans bildsamling hade blivit flitigt länkad till av diverse användare och webbplatser runt om på Internet. Till och med Flickr själva hade använt bilden i sin officiella blogg. Nu är länkarna döda och bilderna försvunna. Förutom bilderna har Wilhelm blivit av med all information som fanns i hans konto, så som taggar, alla följare och copyright informationen om hans bilder.
Det har skett en viss e-post korrespondens mellan Wilhelm och Flickr. Bland annat har Wilhelm fått motsägelsefulla svar om huruvida hans material är förlorat. Flickr har bland annat gett Wilhelm svaret att hans användarkonto går att återställa men utan de uppladdade bilderna och all övrig information är även den försvunnen. Samtidigt har Wilhelm även fått svaret att Flickr håller på att utreda huruvida hans bilder går att återställa ur deras system trots allt. Men hitintills har han inte ens fått tillbaka sitt användarkonto. Wilhelm har dock fått en ganska liten kompensation för de problem som misstaget orsakat. Flickr har ersatt honom med fyra års prenumeration av Flickr Pro.

[ad#Google Blogg]

Wilhelm har tröttnat på de motsägelsefulla svaren och från Flickr och hotar nu med att dra Flickr inför domstol. Historien väntar på att vidare utvecklas från det här stadiet. Man kan inte nog trycka på vikten av att ha flera säkerhetskopior av all information som man inte vill bli av med på grund av datorhaveri eller andra händelser. Wilhelm har inte förlorat sina bilder helt då han hade en rad säkerhetskopior lagrade på sina datorer. Den här händelsen är ett bevis på att även stora, etablerade, organisationer kan strula till det genom oaktsamhet. Så se till att ha en eller flera kopior av det du laddar upp på Internet.
Källa:
Källa 1