Mjukvara Logo

Apparna tar kontrollen över ekonomin

Hem / Apparna tar kontrollen över ekonomin

Postad av: Christian


I det senaste inlägget skrev vi om hur appar allt tydligare interageras inom lånesektorn. Tidigare förknippades kombinationen av telefon och lån enbart med snabblån men genom smarta appar skapar allt fler långivare av privatlån möjligheten för personer att jämföra och teckna lån via telefonen. 

En utveckling som är självklar men samtidigt något som gått förvånande sakta. Mobilen används i allt större grad och då gäller det att tydligt skapa möjligheter och tillgänglighet för de mobila användarna. Visserligen har de allra flesta mobilanpassat sin hemsida men det är stor skillnad i funktionalitet och navigering mellan en app och en webbplats. 

De som vill låna pengar via Consector får en rad tips på deras hemsida gällande passande appar som kan vara bra för att skapa ordning i ekonomin. De appar som företaget lyfter upp på sin hemsida är:

TINK – Drivs av ett företag som på lång sikt vill att TINK ska bli en app för hela privatekonomin. Dess stora fördel är att allt sker automatiskt. Genom att appen kan kopplas mot banken, Skatteverket m.m. finns ett informationsflöde som skapar en total kontroll på alla inkomster och utgifter. Dessutom finns gratis ID-kontroll – den varnar alltså för ovanliga transaktioner, om en kreditupplysning tas eller liknande. En varningsklocka om bedrägeri håller på att ske. 

Pennies – En del personer vill inte koppla sina appar mot sin bank eftersom det då sker informationsutlämning. I detta fall passar Pennies betydligt bättre. Lägg in alla inkomster och utgifter själv och skapa därmed en manuell överblick över ekonomin. Mer pilligt och krångligt – men skapar en känsla av integritet.

GoodBudget – En budgetfunktion som kopplas samman med andra användare. Då blir det tydligare vem som köpt vad och vems felet är om budgeten spräcks.

Sparlabbet – Sätter fokus på sparandet och vad man kan uppnå genom att planera sitt sparande väl. Lär dig om ränta-på-ränta och räkna på hur ett månadssparande kan gör att du når dina mål – även om det tar ett tag. 

Spara kvittot – Så fort något köps så ges ett kvitto. Ett kvitto som behövs när varan ska lämnas tillbaka för att kunna utnyttja Öppet Köp eller Garantin. Men att hålla rätt på alla kvitton är inte lätt. Det är där som Spara Kvittot hjälper till. Ta ett foto av kvittot och spar det digitalt. Man kan även få påminnelser när en garanti håller på att löpa ut.Kommentarer


Namn:
E-post:
Kommentar:
Stäng

Denna artikel saknar relevanta länkar. Har du en länk du tycker borde finnas med här? Kontakta Christian.

relaterade artiklar

Kategorier Antivirus Brandväggar AntiSpyware Surfa anonymt Backup Krypteringsprogram Webbhotell Programvara Gratisprogram Internetkatalog

Om Mjukvara.se
Christian Rudolf

Mjukvara.se drivs av Christian Rudolf i syfte att vara en resurs kring programvaror, webapplikationer, internetsäkerhet och hur man använder weben för att göra sitt liv bättre. Mitt mål är skapa gratis, relevant och intressant info för dig som har frågeställningar kring weben och hur man använder den. Vill du kontakta mig gör du lättast det på Rudolf (at) mjukvara punkt se