Brandväggar och firewalls

Alla brandväggar innehåller

Bästa brandvägg!

Brandväggar(på engelska firewall) hjälper dig att kontrollera otillåtna intrångsförsök på din dator. För privatpersoner är denna brandvägg helt mjukvarubaserad och ligger lokalt på din dator.

Brandväggen kan liknas vid en gallergrind. Den hindrar skurkarna från att ta sig in i huset men de kan fortfarande skicka in ett brev som kan skada dig. Skulle skurken lyckats smita in någon annan väg, hindrar faktikst brandväggen honom från att ta sig ut. En situation som ingen skurk vill befinna sig i då en flyktväg är viktigt.

Du bör inte vara på nätet utan en brandvägg. Det är inte alls ovanligt att det sker 100 intrångsförsök mot din dator per dygn. Internetsäkerhet är något abstrakt för de flesta användare och vi här på mjukvara.se försöker guida dig genom denna djungel av program genom att plocka fram de bästa mjukvarorna för brandväggar.


Top 5 bästa brandväggar

1
Läs vår Recension om Lavasoft Brandvägg
Lavasoft är en av de där programtillverkarna som alltid lyckas. Deras brandvägg Lavasoft Firewall är inget undantag. Den är snygg enkel och kraftfull. Igen börjar min relation till deras program med nyfikenhet och slutar med förälskelse. Jag ska förklara varför.
2
Läs vår Recension om Norton Internet säkerhet 2008
Norton Internet Security 2008 är en utmärkt brandvägg för dig som vill vara trygg på nätet. Med Norton brandvägg är du skyddad mot många olika former av attacker och får full kontroll över ditt hemnätverk. Programmet innehåller förutom brandvägg också Antivirus, Antispyware och antispam. Du får mycket på köpet när du väljer Norton.
3
Läs vår Recension om Brandvägg från Zonealarm
ZoneAlarm Security Suite brandvägg är ett bra val för dig som vill vara skyddad från alla nätverksattacker samtidigt som du vill ha ett stabilt virus- och spywareskydd. Brandväggen installeras mycket snabbt och enkelt, utan något krångel. Zonealarms brandvägg sköter också sig själv i bakgrunden utan att du som datadyslektiker behöver tänka på att den är igång
4
Läs vår Recension om Outpost Brandvägg
Outpost Firewall Pro brandvägg är ett utmärkt val för dig som vill vara skyddad från alla de senaste internethoten och skadliga program. Outpost Firewall Pro är den senaste versionen av Outpost brandväggar. Outpost har funnits i branschen länge och Outpost brandvägg har ett gediget trackrecord. Utomlands är det ett starkt varumärke och har en prisvinnande programvara. De prisas bla av råd och rön och Internetworld.
5
Läs vår Recension om Kerio Brandvägg (Sunbelt)
Sunbelt Kerio brandvägg är ett väldigt prisvärt alternativ för brandväggar. Den kommer ursprungligen från ett mycket känt brandväggs- märke, Kerio Personal Firewall, och nu utvecklas vidare av företaget Sunbelt som köpte upp varumärket när Kerio tänkte lägga ner.
Internetanvändare idag använder ofta en bred säkerhetsprodukt och där ingår det en brandvägg. I de fallen man använder tex gratis antivirusprogram, kan man behöver komplettera med en brandvägg.

En brandvägg är en typ av kontrollmekanism mellan din dator(eller ditt nätverk) och internet. Brandväggen kontrollerar all trafik som strömmar mellan din dator och internet och ser till att denna trafiken beteer sig som den skall göra. Det finns vissa regler som brandväggen arbetar efter, tex vilka program som får lov att skicka trafik från din dator ut på nätet!

Skulle det vara så att trafik som inte har behöriget dyker upp. Då kommer brandväggen att omgående stoppa denna trafiken. Är det tex en hackare som kommunicerar med ett program på din dator, då förhindrar man det och därmed förhindrar man hackaren. Brandväggen tar inte bort programmet, bara omöjliggör kommunikation med det, dvs gör det värdelöst för de cykerkriminella


Experten svarar på dina Brandväggarfrågor
Christain Rudolf Skrivet av Christian Rudolf
Christian Rudolf är expertskribent här på Mjukvara.se han svarar på alla dina frågor.
 

Hjälpte denna sidan dig?

Tipsa gärna dina vänner genom att blogga, Twittra eller Facebooka Mjukvara.se Brandväggarsida!

VideoGuider Brandväggar
Nyheter om Brandväggar