Mjukvara Logo

Avast! Gratis antivirusprogram!

Hem / Avast! Gratis antivirusprogram!
KATEGORIER Antivirus Brandväggar AntiSpyware Surfa anonymt Backup Krypteringsprogram Webbhotell Internetkatalog

Om Mjukvara.se
Christian Rudolf

Mjukvara.se drivs av Christian Rudolf i syfte att vara en resurs kring programvaror, webapplikationer, internetsäkerhet och hur man använder weben för att göra sitt liv bättre. Mitt mål är skapa gratis, relevant och intressant info för dig som har frågeställningar kring weben och hur man använder den. Vill du kontakta mig gör du lättast det på Rudolf (at) mjukvara punkt se


Ladda ned Avast Gratis

Avast! antivirus är ett riktigt trevligt litet antivirusprogram. Det har alla funktionerna man vill åt – från realtidsskydd till möjligheter att själv scanna. Det som jag verkligen fastnade för med programmet är två saker som bägge rör utseendet. Avast! är väldigt enkelt att lära sig och är dessutom snyggt. Kanske är jag fånig men jag är svag för snygga program. På något sätt blir det roligare då. Att det finns skins som man ändras är också bra.
Ladda ned gratis Avast Antivrus Ladda ned

Avast! Gratis antivirusprogram!

Med grundskinnet så påminner Avast! grafiskt ungefär om en MP3 spelare i dator. Ett litet fönster med knappar på där man gör både inställningar och startar scanningen. Jag skulle tror att likheten med en MP3spelare är medveten och till och med knapparna är modellerade efter en stereo. Likheten gör att starttiden innan man förstår programmet är mycket kort. Vill man leta efter virus i en hårddisk C: så bara man väljer den hårddisken eller mappar i den och trycker play. Busenkelt.

Virusdatabasen i Avast! är också mycket bra. Jag hittade saker på hårddisken som jag missat tidigare med andra program. Det beror nog på att Avast! både har antivirus och antimalwarefunktioner.

Programmet har de viktiga funktioner som ett bra virusprogram behöver som realtidsskydd och emailsökningar. Det är dessutom så enkelt att använda att det och jag skulle utan tvekan rekommendera det till datorovanan. När programmet hittar något så får man upp dialogrutor som är långt enklare att förstå än många andra antivirusprogram.
 
Ett annat plus med programmet är att det tar ganska lite processorkraft och därmed ger möjligheten till att ha ett modernt antivirusskydd på en lite äldre dator.

Det enda jag blev irriterad på när jag använde programmet är att om man väljer svenska som installationsspråk så är fortfarande hjälpfunktionen på engelska. Några saker jag ville kolla upp var inte helt intuitivt översatta och det blev därför onödigt svårt att hitta hjälp. Därför kan det nog vara enklare att välja att ha hela programmet på engelska. Att det är det stora problemet med programmet är ett mycket gott betyg.

Avast är:
  • Bra virusdatabas
  • Snyggt och enkelt
  • Realtids och emailskydd
  • Fungerar på äldre datorer
  • Avast finns på svenska
  • Avast är kompatibelt med Windows 7
Avast! är verkligen ett program som jag kan rekommendera.

SCREENSHOTS AV PROGRAMMET

Varningsfönster vid hittat virus i Avast.
Standardskin med MP3 look i Avast Antivirus.
Annat skin i gratisversion. Du kan välja olika skins i Avast gratis antivirusprogram